98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemkoolboerenkoolbroccolicitroencitroensapdijonmosterdgroene koolHimalayazoutknoflookkomkommerlimoensapoliepeperpeterselieplantaardige olierode koolrode uirode wijnazijnsjalotuiwitte koolwortelzeezoutzoutvlokkenzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van kool en koolrabi

Ingrediënten:
alfalfa, citroen, dille, gedroogde morellen, knoflook, koolrabi, olijfolie, witte kool, witte peper en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Salade met zoete aardappel, cantharellen, kool en koriandermayonaise

Ingrediënten:
appelciderazijn, bloemkool, boekweitkorrels, cannellinibonen, cantharel, citroenrasp, dijonmosterd, sla, grapefruitsap, Himalayazout, limoensap, oesterzwam, plantaardige olie, sojamelk, spruitjes, sugarsnaps, tamari, verse koriander, verse mierikswortel, versgemalen zwarte peper, zoete aardappel, zoutvlokken en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Veg!:

Rode kool, pastinaak, sinaasappel en dadels

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, medjooldadels, pastinaak, rode kool, sinaasappel, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade du shabbat - Salade van gekookte groenten

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, harissa, paprikapoeder, raapjes, selderij, vastkokende aardappels, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Gemengde salade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, komkommer, munt, peterselie, rode ui, rodewijnazijn, rucola, sla, tijm, tomaat, witte kool, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van geroosterde bloemkool & hazelnoten

Ingrediënten:
ahornsiroop, bladpeterselie, bleekselderij, bloemkool, gemalen piment, granaatappelpitten, hazelnoten, kaneel, olijfolie, sherryazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Warme salade van boerenkool en edik

Ingrediënten:
boerenkool, edik, honing, olijfolie, rode ui, schapenkaas, walnoten, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch / groente / mosterd
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

BQ-salade met geroosterde knolgroenten en groene bonenstamp

Ingrediënten:
babyspinazie, belugalinzen, citroensap, doperwt, extra vierge-olijfolie, grote witte bonen, Himalayazout, knoflook, knoflookpoeder, limoensap, pastinaak, plantaardige olie, rodekool, tahin, tomaat, verse gemengde kruiden, verse munt, versgemalen zwarte peper, water, wortel, zeezout, zonnebloempitten en zwarte quinoa

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Winterse salade met geroosterde palmkool, belugalinzen en sinaasappelvinaigrette

Ingrediënten:
appelciderazijn, babyspinazie, belugalinzen, gedroogde cranberry's, hazelnoten, Himalayazout, kaneel, olijfolie extra vergine, palmkool, plantaardige olie, schorseneer, sinaasappel, spruitjes, versgemalen zwarte peper, zoete appel en zoutvlokken

Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Chopped salad met boerenkool, amandelen en tomaat

Ingrediënten:
amandelen, boerenkool, cocktailtomaten, erwtenkiemen, extra vierge-olijfolie, feta, Himalayazout, kikkererwten, kokosolie, olijfolie, portobello, quinoa tricolore, sesamzaad, sugar snaps, tahin, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

La grande insalata mista - Grote gemengde rauwe salade

Ingrediënten:
andijvie, artisjok, bindsla, bleekselderij, citroen, courgette, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene kool, komkommer, kropsla, krulandijvie, lente-ui, radicchio, rode kool, rode paprika, rode radijs, rode ui, rode wijnazijn, rucola, savooiekool, tomaten, veldsla, venkel, witte radijs, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Salade met rode rijst, basilicumtofu en kruidenolie

Ingrediënten:
avocado, babyspinazie, basilicum, boekweitkorrels, bosbessen, Himalayazout, knoflook, limoensap, olijfolie, olijfolie extra vergine, plantaardige olie, rode biet, rode rijst, rode spitskool, rodewijnazijn, snijbietkiemen, tofu, verse bieslook, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Salade met wilde rijst, geroosterde pompoen, avocado en pecannoten

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, chilivlokken, dadel, extra vergine olijfolie, Himalayazout, hokkaidopompoen, pecannoot, plantaardige olie, rode ui, sinaasappelsap, sperziebonen, veldsla, versgemalen zwarte peper en wilde rijst

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mexicaanse straatsalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, jalapeñopeper, koriander, limoen, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Fijne regenboogsalade

Ingrediënten:
biet, ciderazijn, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, mayonaise, munt, peer, peper, peterselie, rode kool, tabasco, walnoten, witte kool, worcestersaus, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

De lekkerste coleslaw van wintergroenten

Ingrediënten:
biet, citroen, extra vierge olijfolie, mosterd, raap, radijzen, rode kool, rode ui, selderijknol, sjalot, tuinkruiden, venkelknol, witte kool, wortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Wittekoolsalde met munt en karwijzaad

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, verse bladpeterselie, verse munt, witte kool, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...