124 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbloembotercitroencitroenraspeidooierfijne kristalsuikergemalen kaneelhoningkaneelstokjeknoflookmelknootmuskaatolijfoliepoedersuikersuikeruivanillesuikervruchtensapwalnotenwaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Eieren van Magirus

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, gemberpoeder, kaneel, parmezaanse kaas, sinaasappelsap, suiker, witte boterhammen en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bloemkoolcurry met ei & rijst

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, citroengras, citroenrasp, citroensap, gehakt, groentebouillon, ei, kerriepoeder, kikkererwten uit blik, kokosmelk, olijfolie, peper en zout, roosjes, rozijnen, koriander, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, kaneel, ui, gember en zilvervliesrijst

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

bloemkoolcurry met ei & rijst recept - Food and Friends

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, citroengras, citroenrasp, citroensap, gehakt, groentebouillon, ei, kerriepoeder, kikkererwten uit blik, kokosmelk, olijfolie, peper en zout, roosjes, rozijnen, koriander, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, kaneel, ui, gember en zilvervliesrijst

Een recept uit Modeste Herwig - IJs in elk seizoen

Snack of tussendoortje uit IJs in elk seizoen:

Appelijs met munt tussen kaneelwafeltjes

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelmelk, appelmuntblaadjes, citroensap, druivensuiker, eidooier, goudreinetten, kaneelstokje, rijstroom en speltwafeltjes met kaneel

Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / nagerecht uit Zomerslank met Sonja:

Fruitige gevulde cake

Ingrediënten:
appel, banaan, citroensap, ei, kaneel, magere kwark, maïzena, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Warme appelcompote-cake

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, kaneel, maïzena, moesappel, poedersuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / koek en gebak
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Diner / nagerecht uit Hét bakboek!:

Snelle brioche-appeltaartjes

Ingrediënten:
briochebrood, citroensap, ei, granny smith, kaneel, melk, poedersuiker, vanillearoma en vloeibare honing

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Tarte tatin van Brabantse bellefleur

Ingrediënten:
bloem, boter, brabantse bellefleur, citroensap, ei, kaneel, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / nagerecht uit Het insectenkookboek:

Buglava

Ingrediënten:
amandelspijs, blanke amandelen, boter, citroensap, ei, filodeeg, honing, kaneel, limoensap, meelwormen, pecannoten, sinaasappelsap en water

Soort:
insecten
Een recept uit Modeste Herwig - IJs in elk seizoen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit IJs in elk seizoen:

Honingijs met walnoten en tijm

Ingrediënten:
citroensap, druivensuiker, eidooier, kristalsuiker, gehakt, boter, groene appels, kaneel, melk, slagroom, tijm, tijmhoning en walnoten

Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breix aux dattes

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, dadels, eidooier, filodeeg, honing, kaneel, poedersuiker, sinaasappelrasp, suikerstroop en vanille-essence

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Banaan-karamelpudding

Ingrediënten:
banaan, bruine rum, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemalen kardemom, halfvolle melk, suiker en vanille-essence

Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Moro:

Amandeltaart met oloroso - tarta de Santiago

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, ei, fijne suiker, kaneelstokje, membrillo, oloroso sherry, boter, sinaasappelrasp en taartbodem

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Amandelcustard met pruimensaus

Ingrediënten:
amandellikeur, amandelschaafsel, amaretto, citroensap, eiwit, gemalen kaneel, halfvolle melk, honing, rode pruim en suiker

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met lavendel en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde lavendel, honing, kaneel, lavendelhoning, poedersuiker, taart, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak

Ingrediënten:
citroensap, deeg, ei, gedroogde munt, kaneel, komijn, korianderzaad, peper, sesamolie, sumakbessen en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Scodelline - Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / nagerecht / dessert / high tea / bij de koffie uit Creative chef:

Appeltaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bot, citroensap, ei, kaneel, rozijn, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel, zout en zure appel

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Haal meer recepten op...