163 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroeneiknoflookkomkommermelkolieolijfoliepeperpeterseliestokbroodsuikertomaattomatenpureeuivruchtensapwaterwitte wijnzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade met geroosterd brood

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, brood, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Bobotie

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, djeroek poeroet, gemalen komijn, ei, amandel, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, kruidnagelpoeder, kurkuma, lamsgehakt, mangochutney, melk, mint, oregano, oud witbrood, peterselie, rozijnen, rundergehakt en ui

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Taart met groene groenten en artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, boter, citroensap, groene bladgroenten, marjolein, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ui, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Gebakken vissandwich

Ingrediënten:
bindsla, citroen, citroensap, ingemaakte groene pepers, mayonaise, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode ui, stokbrood, trostomaten en witvisfilet

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Walnotensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, kippenbouillon, mild paprikapoeder, oud zuurdesembrood, rode ui, scherp paprikapoeder en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsgehaktballetjes met warme yoghurt en snijbiet

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

rocamadourfonduetjes

Ingrediënten:
avocado, citroensap, dragon, kerstomaat, olie, olijfolie, pastis, peper, rocamadourkaasjes, rood uitje, scherpe mosterd, stokbrood, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Midden-oosterse dipsaus

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, lavashbrood, olijfolie, peterselie, ui en zure room

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Tonijndipsaus met cajunkruiden

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, burrito, cajunkruiden, citroensap, groene paprika, platbrood, roomkaas, tomatensaus, tonijn in blik en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Turkse gehakte salade

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Zwartebonen Torta Met Kokos Peper Mayo

Ingrediënten:
avocado, broodjes, chiazaad, chilipoeder, chipotlesaus, citroensap, groentebouillon, knoflook, knoflookpoeder, kokosmelk, komijnpoeder, limoensap, olie, olijfolie, rode ui, tomaat, ui, zout en zwarte bonen

Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Sandwich Met Gerookte Amandelen En Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, avocado, bleekselderij, brood, chilisaus, citroensap, dijonmosterd, dille, edelgistvlokken, gerookt paprikapoeder, kikkererwten, knoflookpoeder, olijfolie, peper, rode ui, sla, sojasaus, tomaat, vloeibare rook en zout

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, brood, buffelmozzarella, cherrytomaten, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, komkommer, oregano, pecorino, radicchio, rode wijnazijn, romeinse sla, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, citroensap, extra vergine olijfolie, ijsblokjes, knoflook, komkommer, rode paprika, rode wijnazijn, tabasco, tomaat en ui

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gevulde varkenslende

Ingrediënten:
amandelschaafsel, broodkruim, citroensap, eidooier, gedroogde vijgen, groene olijven, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, varkenslende, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...