670 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadocitroensapgaram masalagemalen komijngemberkaneelknoflookkomijnkomijnpoederkorianderzaadkurkumalimoenolieolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikarode uisuikertomatenpureeuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Basisrecept uit Delicious. Het kookboek!:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap en tomaat

Soort:
saus/dressing/jus / groente
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Zelfgemaakte papadums met tomatenmasala

Ingrediënten:
chilipoeder, groene peper, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, limoen, nigellazaad, rode ui en tomaten

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Tomatencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, donkerbruine suiker, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kurkumapoeder, tomaten, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Baingan Bharta

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, chilivlokken, garam masala, gemberwortel, groene peper, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, rijstolie, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gegrilde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, tomaat, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner uit Zout, vet, zuur, hitte:

Varkensschouder met chilipepers

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gele ui, gerookt-paprikapoeder, knoflook, komijnzaad, koriander, neutrale olie, pils, tomaten, tomaten uit blik, varkensschouder en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Groene kipcurry

Ingrediënten:
aubergine, groene currypasta, kipfilet, kokosmelk, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderzaad, limoensap, suiker, trostomaten en vissaus

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Snelle lamstajine

Ingrediënten:
aubergine, couscous, garam masala, ingemaakte citroen, komijnzaad, koriander, lamsnekfilet, lente-ui, olijfolie, pistachenoten, rode spaanse peper, saffraan, sesamzaad, tomaat en yoghurt

Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Mijn sag aloo

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, diepvriesspinazie, knoflook, komijnzaad, koriander, rode spaanse peper, rogan josh-currypasta, tomaat, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Tofoe en haricots verts met chraimehsaus

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, haricots verts, karwijzaad, knoflook, koriander, limoenen, pikante paprikapoeder, stevige tofoe, tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / voorgerecht uit Indonesisch koken:

Groentesoep met bami

Ingrediënten:
bami, bloemkool, chinese kool, djinten, ketoembar, kippenbouillon, lente-uien, sojasaus en tomaat

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Salad

Ingrediënten:
agavesiroop, cherrytomaatjes, extra vierge olijfolie, gemberwortel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, limoen, rode paprika, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geurige vissalade

Ingrediënten:
hete chilisaus, ijsbergsla, knoflookolie, kokosroom, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente ui, limoen, mango, mul, papaja, pitaja, rode snapper, rode zeebrasem, suiker, tomaat, venkelzaad, verse koriander en verse pepers

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Palak paneer– Indiase spinaziecurry

Ingrediënten:
babyspinazie, basmatirijst, garam masala, gemalen komijnzaad, kokosvlokken, kookroom, limoen, olie, paneer, spaanse pepers, knoflook, tomaat uit blik, tomaten, gember, verse koriander, water en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Sabich

Ingrediënten:
aubergines, koriander, chiliflakes, citroen, eieren, groene pepers, karwijzaad, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, mango, olijfolie, peterselie, pitabroodjes, tahin en tomaten

Keuken:
Israëlisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Soup

Ingrediënten:
groentebouillon, komijnzaad, koriander, limoen, linzen, naan, peper, prei, rijstolie, tomatenpuree, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemengde bonen met veel specerijen en lavas

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, knoflook, kruidnagelpoeder, olijfolie, pronkbonen, sugarsnaps, tomaat in blik, tomatenpuree en tuinbonen

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...