Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroencitroensapeigemalen komijngemberkaneelknoflookkokosmelkkomijnkomijnpoederkorianderpoederkorianderzaadkurkumalimoenolieolijfoliepaprikapoederpeperrode uitomaatwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Red Curry Paste / Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderstengel, korianderzaad, sjalot, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Delicious. Het kookboek!:

Pittige hummus

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, granaatappel, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, olijfolie, rode ui, sumak en walnoten

Soort:
vlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Allround-Gewürz - Grillvleeskruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder edelsusz, selderijzout, uienpoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van asperges, zachtgekookt ei en hazelnoten

Ingrediënten:
ei, friséesla, groene asperges, hazelnoten, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lente-ui, peper, veldsla, vinaigrette, zeezout en zwart sesamzaad

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Thaise rijst

Ingrediënten:
bruine langkorrelrijst, citroengras, groentebouillon, kokosnoot, komijnzaad, korianderzaad, lente-ui, limoen, olijfolie, ui, gember en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kipvulling voor lumpur

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen koriander, kemirinoot, kipfilets, kokosolie, kokosrasp, laospoeder, rode ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van kipgehakt

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, kemiri, kipgehakt, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gewokte aardappel met kerrie

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, druivenpitolie, garam masala, kerriepoeder, komijnzaad, koriander, maïsolie, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Kikkererwten en snijbiet met yoghurt

Ingrediënten:
citroen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten uit blik, koriander, olijfolie, snijbietblad, ui en wortels

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Rote Currypaste 2 - Rode currypasta 2

Ingrediënten:
banaansjalot, citroengras, djeroek poeroet, galanga, garnalenpasta, gedroogde rode chilipepers, knoflook, komijnzaad, korianderkorrel, korianderstelen, korianderwortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais / Noord-west-Europees
Soort:
curry / inmaak
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Lunch / snack of tussendoortje uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflookteen, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Falafelmix

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta voor ode aan rendang

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberwortel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidenagel, laoswortel, rawit, rode chilipepers en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Yoghurtmarinade voor geroosterde kip, lamsvlees of vis

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

Guacamolesalade

Ingrediënten:
avocado, knoflook, komijnzaad, koriander, lente ui, limoen, maaltijdsalade, rode lof, rode ui en tortilla

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Bijgerecht uit Simpel:

Geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, geelwortelpoeder, amandel, granaatappelpitjes, griekse yoghurt, komijnzaad, korianderzaad, limoen, milde kerriepoeder en ui

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Currypasta

Ingrediënten:
garnalenpasta, groene chilipepers, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoenschil, sereh en ui

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
condiment
Haal meer recepten op...