237 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroensapeidooiergembermaïzenamelknam plaolieolijfoliepaneermeelpeperpeterselierode paprikasjalotsojasausthaise vissaustomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Loempia´s - po pia taud

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, frituurolie, knoflook, kratiem, loempiavellen, maggi, nam pla, olie, suiker, taugé, thaise vissaus, varkensgehakt, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Viskoekjes met komkommerrellish

Ingrediënten:
ei, gember, kabeljauw, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, kokosazijn, komkommer, maïzena, rijstazijn, rode currypasta, sjalot, sperziebonen, suiker, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, moscatelazijn, scharreleidooier, suiker, wittewijnazijn, zoete wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pad thai

Ingrediënten:
ei, ketchup, knoflook, koriander, lente ui, limoen, neutrale olie, pinda’s, rijstmie, sojasaus, spaanse pepertjes, suiker, tamarinde, taugé, tofu en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde aubergine met vegetarisch gehakt

Ingrediënten:
aubergine, bieslook, bloem, eidooier, knoflook, koolzaadolie, mierikswortel, suiker, vegetarisch gehakt, witte kool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Roergebakken Thaise mie - pad thai

Ingrediënten:
bananenbloem, ei, gedroogde garnaal, gedroogde ongezouten koolraap, knoflook, kratiem, limoen, ma-kaam piag, nam pla, olie, paprikapoeder, pinda, rijstmie, sen lek, suiker, tamarindesap, taugé, thaise vissaus, tofu en verse bieslook

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Groene saus - bagnet verd

Ingrediënten:
ansjovisfilets, augurk, ei, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, oud brood, peper, suiker, verse peterselie, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
ei, garnalen, knoflook, laospoeder, laoswortel, olie, petehbonen, rode lombok, salamblaadjes, sambal oelek, santen, sjalot, suiker, tamarindepasta, trassi en ui

Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Pikante garnalenballetjes

Ingrediënten:
eiwit, frituurolie, garnalen, gemberwortel, knoflook, maïzena, olie, sesamzaad, suiker, verse koriander en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Yin-Yangrijst

Ingrediënten:
doperwten, eiwit, rijst, knoflook, mager varkensvlees, maïsolie, marinade voor yin-yangrijst, medium dry sherry, saus bij yin-yangrijst, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Salade nicoise zonder vis

Ingrediënten:
basilicum, ciderazijn, dijonmosterd, ei, haricots verts, knoflook, little gem, nieuwe aardappels, olijfolie, suiker, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Gebakken Thaise mie

Ingrediënten:
chilivlokken, eieren, gedroogde garnalen, ingemaakte daikon, knoflook, knoflookbieslook, pinda, rijstmie, sojasaus, suiker, tahoe, tamarinde, taugé, thaise vissaus en tijgergarnalen

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Haal meer recepten op...