357 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbloemboterbruine suikercitroensapgembergroenteknoflooklaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreiselderijtijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Atjar van kousenband en pinda's

Ingrediënten:
bleekselderij, ciderazijn, ei, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen piment, grof zeezout, haricots verts, kaneelpoeder, kerrieblaadjes, kousenband, kruidnagelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, pinda’s, rode chilipeper, selderijzaad, spitskool, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Chili con carne met kruidnagels

Ingrediënten:
barbecuesaus, bleekselderij, borlottibonen, braadvet, donkerbruine basterdsuiker, funghi porcini, gedroogde peperoncino, kaneel, knoflook, kruidnagel, olijfolie, rundergehakt, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Donkere biersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, donker bir, donkere kalfsfond, karwijzaad, laurier, plantaardige olie, rozemarijn, sjalotten, suiker, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, uiknoflook, varkensrugbotten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Courgettes

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, courgette, knoflook, komkommer, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, tomaat, tuinkruiden en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Sylvia's barbecueribbetjes - sylvia's barbecued ribs

Ingrediënten:
blanke azijn, bleekselderij, citroensap, citroenschil, gevriesdroogde rode peper, groene paprika, pepersaus, suiker, tabasco, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Runderstoofpotje met rode paprika en dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bruine suiker, donker bier, grove mosterd, italiaanse kruiden, knoflook, laurier, olie, peper, rode paprika, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderlappen, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pom

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, bruine suiker, ketchup, kip, madame jeanette peper, margarine, nootmuskaat, ongerookte spek, piccalilly, pom tajer, tomaat, ui, ve-tsin en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Biersauce - Biersaus

Ingrediënten:
bakzout, bieslook, bleekselderij, boter, crème fraîche, donker bier, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, pastinaak, peper, room, selderijblad, sjalotten, suiker, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Haricots verts met freekeh en miso

Ingrediënten:
banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Runderhaas met rozijnensaus

Ingrediënten:
biefstuk, bleekselderij, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilipoeder, citroensap, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, peperkorrels, room, rozijnen, runderhaas, ui en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gemengd zoetzuur - chow chow

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, gele paprika, groene paprika, groene tomaat, kidneybonen, limabonen, maïskorrels, pronkbonen, rode paprika, sperziebonen, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige selderijsoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groentebouillon, kruimige aardappel, room, selderijblad, suiker, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Krokant gebraden eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, eendenvet, honing, peper, rode wijn, rozemarijn, suiker, tamme eend, ui, wijnazijn, wortel en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, suiker, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Siciliaanse groentesoep

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, olijfolie, peper, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...