102 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemkoolcitroensapgroentegroentebouillonhamburgersknoflookkomkommerkoolkorianderkruidenolieolijfoliepepersojasausspecerijensuikertomaatuivetwaterwortelzeezoutzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Aziatische saladeschotel met warme tofu, mango en tahindressing

Ingrediënten:
avocado, bonenkiemen, courgette, gemberwortel, Himalayazout, kelpnoedels, lente ui, lichte tahin, limoen, mango, rijstazijn, rode kool, rode spaanse peper, sambal oelek, sesamolie, soja-sesamsaus, tamari, tofu, verse koriander, versgemalen zwarte peper en water

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde kip - gai yang

Ingrediënten:
bai pak chee, cognac, gember, groente, kip, knoflook, kokosmelk, kratiem, nam pla, raak pak chee, rijstwijn, sojasaus, thaise vissaus, verse koriander, verse korianderwortel, whisky, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marmita van kalfsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, groente, kalfsvlees, koriander, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, saffraanpoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, arachideolie, boerenkool, citroensap, gember, kikkererwten, kokosmelk, kool, koriander, rijstwijnazijn, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Piccalilly van groenten

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, broccoli, courgette, gemberpoeder, groenten, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Roerbak van winter- en lentekolen

Ingrediënten:
ei, gember, groente, groentebouillon, knoflook, lente-ui, olie, rodekool, rode ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kiem-lo voor 10-12 personen

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, ei, garnalen, gemberwortel, ketjap, knoflook, koeping tikoes, kool, laksa, olie, omelet, peper, prei, schouderkarbonade, sedep malem, selderij, soepkip, taotjo, taugé, varkensgehakt, ve-tsin, witte krab uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Miniloempia's

Ingrediënten:
boter, filodeeg, gemberwortel, groente, knoflook, knolselderij, koolrabi, lente-ui, peper, peultjes, prei, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, taugé, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Shen xian cai - Betoverende daikon

Ingrediënten:
bakolie, daikon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, groente, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kleine pompoentjes

Ingrediënten:
allspice, appel, appeldiksap, citroenmelisse, gefruite uitjes, gemberpoeder, gierst, groente, kaneel, krenten, kruidnagel, pompoen, rozijnen, sesamzaad, zeezout en zonnebloempitten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gevulde pepers

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, bruin mosterdzaad, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenpasta, gember, groene papaya pickles, groene pepers, grof gesneden komkommer, knoflook, komkommer, kool, olie, sjalot, sperziebonen, suiker, turmeriek, witte azijn, witte radijs en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Asiatische Winterrolle / Aziantische winterrol

Ingrediënten:
appel, arachideolie, chilisaus, gember, gerookte tofu, kaneel, kardemompoeder, koriander, korianderpoeder, palmsuiker, peper, pindakaas, rijstvellen, rode kool, sambal oelek, sinaasappelsap, tamarindepasta, tamme kastanjes, thaise basilicum, witte sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Bijgerecht uit Sieb's proefschrift:

Kroten (Zoetzuur)

Ingrediënten:
gember, groente, grof zeezout, honing, kardemompeul, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kroten, opzouten, peperkorrels, rode peper, sherryazijn en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Luikse kimchi

Ingrediënten:
chiliflakes, daikon, garum, gember, harde peren, knoflook, lente-ui, luikse perenstroop, rijstazijn, rode kool, sjalot, vissaus, water, witte wijnazijn, wortelen en zout

Keuken:
Koreaans / Belgisch
Soort:
inmaak / groente
Haal meer recepten op...