197 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgettegembergroenteknoflookkorianderolieolijfoliepeperpeterselierode paprikarode uitomaattomatenpureewaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Udonnoedels met gebakken aubergine, walnoten en miso

Ingrediënten:
aubergine, bosuien, dashi, fijne kristalsuiker, gember, knoflook, komkommer, mirin, sake, sjalotten, sojasaus, udonnoedels, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basmatirijst, boter, cayennepeper, eidooier, fruit, boter, griekse yoghurt, kaneelpoeder, knoflook, komijnzaad, kurkumapoeder, paddenstoelen, peper, piment, pistachenoten, portobello, portobello, rijst, saffraan, saffraandraadjes, suiker, taart, knoflook, ui, vet, water, yoghurt, zeezout, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gesmoorde aubergine plus variant - semoer tèrong

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bouillon, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, limoensap, olie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gebakken aubergine met koude sojasaus - tèrong tjoloh-tjoloh Agus

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, limoensap, olie, sambal oelek, sambal trassi, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Japanse mini-aubergine met bataatfudge met citroengort, zoetzure peen, geïm- pregneerde paprika en courgettechips

Ingrediënten:
alkmaarse gort, appelsap, azijn, bataat, carotte de sable, citroen, courgette, japanse mini-aubergine, kerrie, knoflook, kummel, mosterdzaad, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, turkse aubergine, ui, venkelzaad, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zoetzure caponata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, olijfolie, peper, pijnboompitten, provolone, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Siciliaanse caponata

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, gehakt, brood, aubergine, kappertjes, olijfolie, passata, pijnboompitten, pistachenoten, rodewijnazijn, suiker, ui, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Stokbrood met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, stokbrood, suiker, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Tian

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, basilicum, bruine suiker, courgette, kerstomaat, olijfolie, oregano, sjalotten, knoflook, tijm, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Ratatouille uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, ñoraspaprikas, olijfolie, oregano, pruimtomaten, suiker, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht / avondmaal uit Nigella bijt:

Griekse involtini

Ingrediënten:
aubergine, bulgur, ei, extra vierge-olijfolie, feta, kaneel, kappertjes, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peper, pistaches, suiker, tomaat in blik, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Vegetarische moussaka

Ingrediënten:
aubergine, citroen, geitenkaas, kaneelstokje, kashkavalkaas, knoflook, olijfolie, oregano, pruimtomaat, rode ui, suiker, tomatenpuree, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...