146 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouilloncitroenraspcitroensapcitroenschilcourgettedroge witte wijnknoflooklauriermuntolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirisottorijstsjalottijmuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Duif met venkel en pommes duchesse

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, chermoula, citroenzest, duiven, groentebouillon, knoflookolie, luikse siroop, peper, pommes duchesse, venkelknol met wortels en zout

Keuken:
Belgisch / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Vichyssoise met asperges

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, groene asperges, groentebouillon, prei, slagroom, witte peper, zeekraal en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Down to earth:

Champignonsoep op twee manieren

Ingrediënten:
champignons, citroen, crème fraîche, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, room, roomboter, verse tijm, vers laurierblaadje en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Risotto met schorseneer en kastanjechampignons

Ingrediënten:
boter, citroen, gedroogde bladpeterselie, groentebouillon, kastanjechampignon, olie, paddenstoelenbouillon, peper, pittige harde kaas, risottorijst, schorseneer, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
risotto / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Visschotel

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, champignon, citroen, groentebouillon, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, kookroom, melk, peterselie, garnaal, snapperfilet en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Courgette-muntsoep

Ingrediënten:
boter, cheddar, citroen, courgette, extra vierge olijfolie, goudse kaas, groentebouillon, kippenbouillon, lente-uitjes, munt, olijfolie, peper, zout en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf - Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten:

Doe-alsof-sorbet van drie kleuren bietjes en krokante spekjes

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gele biet, gemberpoeder, gezouten roomboter, groentebouillon, kerriepoeder, peper, rode biet, roomboter, rozemarijn, spekreepjes, suiker, volle melk, witte biet, zoete appel en zout

Soort:
stamppot / vlees / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht uit Nopi:

Aardperensoep met hazelnoten-spinaziepesto

Ingrediënten:
aardperen, banaansjalot, bieslook, blanke hazelnoten, boter, citroenschil, dragon, droge witte wijn, groene birds eye chilipeper, groentebouillon, grof zeezout, hazelnootolie, knoflook, minispinazie, olijfolie, prei, volle melk en wittewijnazijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Grote garnalen met Pernod, dragon en feta

Ingrediënten:
boter, citroenschil, dragon, feta, garnalen, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, pernod, sumak, tijm en venkel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mediterrane bulgurpilav

Ingrediënten:
boter, bulgur, feta, groentebouillon, ingemaakte citroen, olijfolie, oregano, peper, tarwe, tomatenpuree, vermicelli, zout en zwarte olijf

Keuken:
Midden-Oosten / Grieks / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / couscous
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Natte paddenstoelenrisotto

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, citroen, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, knoflook, paddenstoelen, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, tijm, witte ui en witte wijn

Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Schorsenerenragout

Ingrediënten:
appelazijn, boter, cayennepeper, citroenrasp, gladde peterselie, groentebouillon, nootmuskaat, roomkaas, schorseneren, sjalot, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Draken staarten

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroen, groene asperges, groentebouillon, kaas, olijfolie, risottorijst, roomboter, sjalotjes en witte wijn

Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Bouillon:

Bouillon met wintergroenten en mierikswortel

Ingrediënten:
boter, citroen, citroengras, crosnes, gele meiraapjes, groentebouillon, grof zout, japanse knolraap, knoflook, mierikswortel, oca, olijfolie, peper, schorseneren, tom kha kai van groenten, waterkersscheuten, waterspinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Appelrisotto - risotto con le mele

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, droge witte wijn, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Jools' favoriete runderstoof

Ingrediënten:
aardappel, aardpeer, boter, citroen, groentebouillon, knoflook, muskaatpompoen, pastinaak, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, runderstooflappen, salie, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Roomspinazie

Ingrediënten:
boter, bruine boter, citroensap, citroenschil, gember, groentebouillon, jonge bladspinazie, knoflook, milde chilipoeder, munt, room, syrische spinaziekruiden en zout

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...