Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroencitroensapgemberkaneelkikkererwtenknoflookkomijnkorianderkorianderpoederkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uispecerijensuikertomaatuiwaterzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilipoeder

Ingrediënten:
anchopeper, cayennepeper, komijnzaad, korianderzaad, milde chilipeper, oregano en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mexicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Chaat Masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchoor, anardana , gedroogd granaatappelzaad, gedroogde chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pistachedukka

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, munt, pistachenootjes, sesamzaad en zeezoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Dukkah

Ingrediënten:
groene peperkorrels, hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala II

Ingrediënten:
foelie, gedroogde rozenblaadjes, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, venkelzaad, zwart komijnzaad, zwarte peperkorrels en zwart kardemomzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Heet kerriepoeder

Ingrediënten:
cayennepeper, fenegriekzaad, gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, thaise pepers, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Bhruchi-currypoeder

Ingrediënten:
chana dal, gedroogde rode goa-peper, gemalen foelie, gemalen kurkuma, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, nootmuskaat, witte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kerriepoeder

Ingrediënten:
citroengras, curryblaadjes, kaneelstokje, kardemompeul, komijnzaad, korianderpoeder, kruidnagel, kurkumapoeder, rauwe rijst, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Garam masala

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kaneelstokje, kardamompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, rode chilipeper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Falafel (de enige echte)

Ingrediënten:
bakpoeder, koriander, peterselie, gehakt, groene peper, kikkererwten, komijnpoeder, korianderzaad, kurkuma, olie om te frituren, knoflook en uien

Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pachamancadressing

Ingrediënten:
ají pancapasta, fijn zeezout, gedroogde oregano, komijnpoeder, koriander, uien-knoflookpasta, witte wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Chettinad-sambharpoeder

Ingrediënten:
arhar dal, basmatirijst, chana dal, gedroogde rode peper, komijnzaad, korianderzaad, toor dal, venkelzaad, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Pittig mengsel voor peperwater

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, komijnzaad, korianderzaad, masoor dal, urad dhal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Haal meer recepten op...