424 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroeneigemalen komijngroenteknoflookkoriandermayonaiseolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode uisuikertomaatuivruchtensapwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Tehina

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, paprikapoeder, tahin en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tong met witte wijn uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, paprikapoeder, tong, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kabeljauw in mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kabeljauwfilet, melk, milde mosterd, nootmuskaat, paprikapoeder, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw en kekererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kekererwten, gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, ui, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / bijgerecht uit Veg!:

Bietjes met walnoten en komijn

Ingrediënten:
bietjes, citroensap, gerookte-paprikapoeder, komijnzaadjes, koolzaadolie, peterselie, sinaasappelsap, volle yoghurt, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Garnalensalade

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, mayonaise, paprikapoeder, tabasco, witlof, yoghurt, zout en zure augurk

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gekruide abrikoos-lamsspiesjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamslappen, magere yoghurt, munt, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Zoetzure kipspiesjes

Ingrediënten:
ananas, basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, zongedroogde tomaat en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gepaneerde kip met groene mayonaise

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, gemalen zwarte peper, kappertjes, kipfilet, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwt, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Muhammara met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse tuinbonensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tuinbonen, verse koriander, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Haal meer recepten op...