214 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbotercitroenraspcitroensapcitroenschileiknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeterselieplantaardige olierode uitijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamszwezerik met een witte-peperkorst, doperwtenpuree en miso

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, citroenschil, doperwten, doperwtenscheuten, grof zeezout, lamsoren, lamszwezerik, maïzena, mirin, munt, olijfolie, rijstazijn, sesamolie, volle melk, witte misopasta, witte peper, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gebakken zeebaars met tahin en RIJST

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen komijn, ui, olijfolie, pijnboompitten, tahin, visbouillon, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Courgettebeignets

Ingrediënten:
bloem, citroen, courgette, ei, komijn, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, rode spaanse peper, witte peper en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde mosselen met tarator

Ingrediënten:
bloem, citroen, mosselen, peper, tarator, zeezout, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gefrituurde pijlinktvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, melk, olijfolie, peper, pijlinktvis, zeezout en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, citroen, dille, ei, olijfolie, sjalot, spiering, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde pijlinktvis met amandelen en bulgur

Ingrediënten:
amandel, bloem, citroen, ei, fijne bulgur, peper, pijlinktvis, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Gebakken platvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, paneermeel, peper, schol, sliptong, tong en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Kook met Jamie:

Krokante, gekruide reuzengarnalen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, broodkruim, citroen, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, reuzengarnalen, rucola, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro:

Gemarineerde gebakken vis - pescado en adobo

Ingrediënten:
bloem, citroen, hondshaaifilet, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, peper, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde wijting

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, peper, bladpeterselie, wijtingfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gegratineerde kardoeen met kaas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, bouquet garni, citroen, kardoen, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Krabballetjes met salsa

Ingrediënten:
basilicum, bloem, broodkruim, cayennepeper, citroen, ei, extra vierge olijfolie, krabvlees, peterselie, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gefrituurde vis à la marocaine

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, citroen, garnalen, inktvis, knoflook, koriander, olie, peper, rog, rood pepertje, saffraanpoeder, sardines, wijting en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Crêpes parmentier met gemarineerde gerookte schelvis

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bloemige aardappel, citroen, crème fraîche, double cream, ei, eiwit, gerookte schelvis, koriander, melk, olijfolie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...