175 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelmeelbakpoederbloembotercitroencitroensapdeegeidooiereiwitfruitkaneelkristalsuikermaïzenamelkroomslagroomsuikertaarttaartbodemvruchtenwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Wortelpudding met wijnsaus

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, boter, citroenrasp, ei, eidooier, wortel, paneermeel, suiker, sukade en wijnsaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pannetone

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gedroogde vruchtjes, gist, oranjebloesemwater, rozijnen, sinaasappel, suiker, sukade, vanillestokje, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / nagerecht uit Literalicious:

Gebakken oortjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, blue de wolvega, boter, duindoornsiroop, eendenlever, eidooier, eiwit, gist, kaneel, krenten, slagroom, suiker, sukade en yoghurt

Soort:
zoet / wild en gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tulband

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelsnippers, bloem, boter, citroensap, citroenschil, ei, gekonfijte sinaasappelschil, melk, suiker, sukade, sultanarozijnen en gist

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, blauwe rozijnen, boter, citroenrasp, droge gist, gehakt, gele rozijnen, koekkruiden, krenten, ei, oranjesnippers, suiker, sukade, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel - Noedelpudding met appel

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, ei, eiernoedels, jam, krenten, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, sukade, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Kerstbrood

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, kaneel, roomboter, rozijnen, suiker, sukade, gist, walnoten, walnotenspijs en zout

Keuken:
Midden-Europees / Oost-Europees / Asjkenazisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Kokospudding

Ingrediënten:
ei, fruit, gele basterdsuiker, jasmijn-essence, poedersuiker, rozenessence, vanille-essence en verse munt

Keuken:
Thais
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Gateau Dyonaise

Ingrediënten:
eiwit, fijne tafelsuiker, ijs, poedersuiker, slagroom en fruit

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Polonaise

Ingrediënten:
eiwit, fijne tafelsuiker, fruit, ijs, poedersuiker en slagroom

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Vruchtenflans

Ingrediënten:
abrikozenmoes, banketbakkersroom, bladerdeeg, ei, poedersuiker, roomboter en fruit

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht / bij de koffie uit NAJAT:

Cheesecake met ingelegde citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, digestives, ei, eidooier, ingelegde citroen, lichtbruine basterdsuiker, olie, roomkaas, sinaasappels, suiker, sukade, vanille-extract, volkorenbiscuit, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

De allerlekkerste oliebollen

Ingrediënten:
boter, citroen, droge gist, eieren, kaneel, koolzuurhoudend bronwater, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, suiker, sukade, zonnebloemolie, zout en zure appel

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Fruitkorfjes met schuim

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloemsuiker, eiwit, kristalsuiker, fruit en witte chocolade

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Slagroomebakjes Merveilleux

Ingrediënten:
bloemsuiker, chocoladeschilfers, eiwit, fruit, kristalsuiker en room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Clafoutis

Ingrediënten:
fruit, bloem, ei, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ricotta- cheesecake

Ingrediënten:
deeg, eidooier, fruit, bloem, boter, kristalsuiker, poedersuiker, sinaasappel, sinaasappelschil, verse ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Haal meer recepten op...