118 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikercitroensapeigemberketjap benteng manisknoflookkokosmelkkomkommerkoriandermuntnam plaoliepalmsuikerplantaardige olierode chilipepersambal oeleksjalotsojasausthaise vissausuivissauswortelzoete indonesische sojasauszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Caribische varkensrollade

Ingrediënten:
bruine rum, donkere basterdsuiker, lichte basterdsuiker, limoenrasp, limoensap, olie, piment, rumessence, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm en varkensrollade

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Noedelsalade

Ingrediënten:
broccoli, cashewnoten, japanse sojasaus, lente ui, limoensap, olie, rijstnoedels, rode chilipeper, shiitake, suiker en thaise vissaus

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gebakken aubergine - terong goreng

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bruine basterdsuiker, citroensabayon, goela djawa, ketjap benteng manis, limoensap, olie, sambal oelek, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Loempiaatjes Met Gember En Paddenstoel

Ingrediënten:
chilivlokken, gember, knoflook, knoflookpasta, komkommer, kruiden, lente-ui, limoensap, olie, paddenstoelen, pinda's, rijstazijn, rijstvellen, sesamolie, sla, sojasaus, suiker en wortel

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Mangolasagne met kokos-chilisaus

Ingrediënten:
ananas, geroosterd kokosschaafsel, kokos-chilisaus, kokosmelk, lasagnevellen, limoensap, mango, munt, olie, palmsuiker, papaya en vanillepeul

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Flan van zijdentofu met bietjes, zeewiersalade & sesam-yuzudressing

Ingrediënten:
aardappel, agar-agar, anijs, bieten, bietjes, boerenkool, dressing, sesamzaad, gember, limoen, limoensap, macadamianoten, maïsolie, neutrale olie, olie, pasta, rode biet, vruchtensap, sesamolie, suiker, anijszaad, sesamolie, zout, wasabi, zeekraal, zeesla, zeewier, zeewiersalade, zijden tofu, zout en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Thaise gamba's met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gamba's, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, palmsuiker, plantaardige olie, sjalotjes, verse galanga en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Bonen met garnalenpasta - pad sa-taw

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gapi, garnalen, garnalenpasta, groene thaise chilipeper, knoflook, kokossuiker, kousenband, kratiem, limoensap, nam pla, olie, prik khee noo, sa-taw, thaise vissaus, varkensgehakt en zuidelijke bonen thais

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes met gember en honing

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, honing, ketjap benteng manis, ui, limoensap, olie, sambal oelek, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Thaise cashewnotensaus

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, cashewnoten, knoflook, kokosmelk, limoensap, nam pla, olie, rode spaanse peper, rode thaise currypasta, sereh, serehpoeder, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure tempé - tempe batjem

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, limoensap, olie, sambal oelek, tempé en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ui - tahoe goreng bawang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, laospoeder, limoensap, olie, tahoe, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / basisrecept uit Indonesie:

Standaarddressing lalab gerechten

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflookpoeder, limoensap, olie, sambal oelek, verse koriander en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nina de Bruijn & Elise Gruppen

Recept van Chickslovefood:

Gado gado met pindasaus

Ingrediënten:
broccoli, bruine suiker, courgette, eieren, granen, hoisinsaus, kastanjechampignons, knoflook, kokos, kroepoek, limoensap, pindakaas, pinda’s, pindasaus, rijst, rode ui, sambal, seroendeng, sesamolie, sojasaus, knoflook, uien en water

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde tonijn met groene-papajasalade

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gele kerstomaat, knoflook, limoensap, nam pla, olie, groene papaja, pinda, rode chilipeper, rode kerstomaat, sperziebonen, tamarindepasta, thaise vissaus, tonijnfilet, limoen en zout

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
salade / barbecue/grill / vis / feestdagen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Haaskarbonades à la minute met cashewnotensaus

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, cashewnoten, knoflook, kokosmelk, limoensap, mie, nam pla, olie, rode spaanse peper, rode thaise currypasta, sereh, serehpoeder, thaise kruiden, thaise vissaus, verse basilicum en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Haal meer recepten op...