Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroencitroensapeigemberknoflookkorianderlente-uimelkoliepeperpeterselieplantaardige oliesjalotsojasaussuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aubergineterrine met miso-gember

Ingrediënten:
aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Linzen en rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bruine linzen, gemalen piment, kaneel, olijfolie, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Saffraanalioli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Geblakerde bosuidip met boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, bosui, citroensap, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, roomkaas, zonnebloemolie, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, mosterd, olijfolie, peper, wei, zonnebloemolie en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Tonijnsteaks met misotomaten

Ingrediënten:
bruine misopasta, kerstomaat, mirin, olijfolie, suiker, tonijnsteaks, gember, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Bloemkool-gorgonzolakroket

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, dolcelatte, ei, extra vierge olijfolie, grof zeezout, panko, peper, volle melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Mayonaise

Ingrediënten:
ei, mosterd, olijfolie, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nopi:

Salade van kreeft, venkel en gegrilde druiven

Ingrediënten:
arak, basilicum, citroensap, dille, dragon, dukkah, grof zeezout, kreeft, olijfolie, ouzo, pernod, pitloze druiven, rode radijzen, roodlof, sambuca, sinaasappelsap, venkel, vers krabvlees, witlof, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebraden eendenborst met hazelnoot-bierboter, rode quinoa en paddestoelen

Ingrediënten:
banaansjalot, bier, bieslook, bruine shimejipaddestoelen, dadelsiroop, dijonmosterd, eendenborstfilets, fijne ruwe rietsuiker, grof zeezout, hazelnoten, knoflook, lichte sojasaus, limoen, mirin, oesterzwammen, olijfolie, rijstazijn, rode quinoa en zonnebloemolie

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Involtini di melanzane

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook, mozzarella en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Picknick / lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Spaanse rijstsalade

Ingrediënten:
dijonmosterd, groene paprika, lente-ui, olijfolie, rijstazijn, tomaat, verse koriander, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gebakken zeebaars met tahin en RIJST

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen komijn, ui, olijfolie, pijnboompitten, tahin, visbouillon, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, extra vierge olijfolie, peper, water, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / bijgerecht uit Veg!:

Knolselderij met appel, rozijn en peterselie

Ingrediënten:
appel, bladpeterselie, ciderazijn, knolselderij, koolzaadolie, mosterd, olijfolie, rozijnen, suiker, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kwartels met gebrande miso-butterscotch en granaatappel-walnotensalsa

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, grof zeezout, ingemaakte walnoten, kwartels, lichtbruine basterdsuiker, mirin, olijfolie, peterselie, sherryazijn, valdespino sherryazijn, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Kort gegrilde coquilles met zoetzure daikon en chili-jam

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, daikon, fijne kristalsuiker, galangal, gedroogde garnalen, granny smith, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, rode peperkorrels, rode radijs, rood minisnijbietblad, tamarindewater, thaise sjalotjes, veldsla, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Pittige bonensoep met komijnpoori's

Ingrediënten:
bloem, cannellinibonen, gemberwortel, groentebouillon, kippenbouillon, kokosmelk, komijnzaad, korma-currypasta, limoensap, olijfolie, ui, volkorenmeel, winterwortel, witte bonen en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Syrische linzenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...