312 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloneigroenteknoflookkruidenmelkolieolijfoliepeperpeterseliepreisuikertijmtomaatuivisvleeswaterwortelzeezoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Buffet / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Kate & Wills' bruidspastei - rundvlees & bier - heerlijk deeg

Ingrediënten:
bloem, boter, cheddar, ei, engelse mosterd, goudse kaas, kippenbouillon, laurier, olijfolie, parelgort, peper, rode ui, rozemarijn, runderbouillon, runderschenkel, stout, tijm, tomatenpuree, varkensniervet, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gestoofd rundvlees met ansjovis - grillade des mariniers

Ingrediënten:
ansjovis op zout, augurk, cognac, cornichons, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, laurierblad, marc de provence, olijfolie, peper, provencaalse kruidenazijn, provençaalse kruiden, rundervoorschenkel, witte ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Pot-au-feu van gekookt rundvlees - pot-au-feu miroton

Ingrediënten:
aardappeltjes, bleekselderij, bospeen, boter, bouillon, bouquet garni, droog broodkruim, gekookt rundvlees, grof zeezout, knoflook, krieltjes, kruidnagel, laurierblad, meiknol, peper, peperkorrel, prei, rodewijnazijn, runderhalsvlees, runderharinkje, runderschenkel, rundersoepvlees, selderijhart, ui, verse peterselie, verse tijm, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Runder- of kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, knoflook, prei, runderbotten, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit  - Spaans

Recept uit Spaans:

Knoflooksoep

Ingrediënten:
ei, gemalen komijn, gerookte ham, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, runderbotten, stokbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Franzosensuppe - Franse soep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloemkool, bonen, doperwten, koolrabi, prei, runderbotten, rundersoepvlees, savooiekool, soepvlees, ui, water, wortel, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Blanke fond

Ingrediënten:
bouquet garni, bouquet marmite, kalfsbeenderen, peperbolletjes, runderbeenderen, soepvlees, water en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Spaans:

Madrileens gekookt rundvlees

Ingrediënten:
bacon, chorizo, fideos pasta, gedroogde kikkererwten, gerookte ham, gezouten varkensvlees, groene kool, kippendijen, knoflook, knolraap, olijfolie, peper, peterselie, prei, runderbotten, rundervoorvoet, rundvlees, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Recept uit Twentse Smaakmakers:

Balkenbrij

Ingrediënten:
boekweitmeel, peper, piment, tarwebloem, varkenslever, vlees, water en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

paddestoelensalade met bonen en chorizo

Ingrediënten:
bakchorizo, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse bieslook, vlees en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Bierworst

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurierblad, rozemarijnnaaldjes, stevig bier, salie, vlees, zout en zwarte peper

Een recept uit Wieger Favier - Whisky van de lage landen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Whisky van de lage landen:

Limburgs zuurvlees

Ingrediënten:
appelstroop, gemalen peper, kruidnagels, laurierblaadjes, margarine, natuurazijn, peperkoek, uien, vlees en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...