Wieger Favier - Whisky van de lage landen

Whisky van de lage landen

Een boek van Wieger Favier

We hebben 4 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Whisky van de lage landen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wie denkt dat whisky alleen uit Schotland en Ierland komt, heeft het mis. Whisky is ‘booming’ en overal in de wereld wagen kleine distilleerderijen zich aan deze ingewikkelde, arbeidsintensieve en kostbare drank. Ook in Nederland en België maken verschillende distillateurs en bierbrouwers tegenwoordig de stap naar malt whisky.
In Whisky van De Lage Landen vertelt Wieger Favier over de vaak nog jonge whisky uit Nederland en Vlaanderen en over de distillateurs, hun passie voor drank en graan en voor hun regio. Naast een kennismaking met de whisky en de stokers biedt het boek smaaknotities van een proefpanel en een schat aan informatie over het productieproces.

Met een voorwoord van de bekende whiskyschrijver Hans Offringa.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Whisky van de lage landen

Een greep uit de 4 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Wieger Favier - Whisky van de lage landen

Diner / nagerecht uit Whisky van de lage landen:

Broodpudding

Ingrediënten:
ei, kaneel, karamel, kristalsuiker, slagroom, boter, stokbrood, vanille-essence, whisky, witbrood, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Wieger Favier - Whisky van de lage landen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Whisky van de lage landen:

Limburgs zuurvlees

Ingrediënten:
appelstroop, gemalen peper, kruidnagels, laurierblaadjes, margarine, natuurazijn, peperkoek, uien, vlees en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees