620 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloembotereikaneelknoflookkruidenlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreirode wijnspecerijensuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lokerse paardenstoverij met laurier en witlofsalade

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kervel, kruidnagel, laurier, luikse siroop, mayonaise, mosterdzaad, orval trappist, paardenvlees, peper, rode aalbessenconfituur, sjalot, tijm, ui, wit boerenbrood, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Epices Francais

Ingrediënten:
cayennepeper, korianderzaad, kruidnagel, laurier, marjolein, peper en rozemarijn

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bouquet garni, grof zout, kipkarkassen, kruidnagel, laurier, meiraap, peperkorrels en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Selderijsoep

Ingrediënten:
gemalen kaas, kruidnagels, laurier, peper, selderij, vetstof, vleesbouillon en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Brine for Beef Cheek Pastrami

Ingrediënten:
chilivlokken, insta cure® 1, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdpoeder, roze peperkorrels, peperkorrels, zwart, bruine suiker, venkelzaad, water en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Epices Provencale (Escoffier)

Ingrediënten:
basilicum, bonenkruid, korianderzaad, kruidnagel, laurier, lavendel, nootmuskaat, peper, rozemarijn en tijm

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Zoetzuur

Ingrediënten:
azijn, kruidnagel, laurier, peperkorrels, suiker en water

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zoetzure prei

Ingrediënten:
bruine suiker, gemberwortel, kruidnagels, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, prei, sjalotten, spaanse pepertjes, witte-wijnazijn en zout

Soort:
groente / conserven
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfszwezerik met gepekelde tong

Ingrediënten:
gepekelde rundertong, italiaanse slasaus, kalfszwezerik, kruidnagels, laurier, mierikswortelsaus, mosterd, olie, peperkorrels en sla

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / orgaanvlees
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Blanke gevogeltefond

Ingrediënten:
karkas van kip, knolselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, prei, ui, water en winterpeen

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Maispolenta met vlierbessen-rode kool en cashewstrooisel

Ingrediënten:
caashewstrooisel, korianderzaad, kruidnagel, laurier, maispolenta, maïzena, peperkorrels, pimentkorrels, rode kool, ui, vlierbessengelei, vlierbessensap, zure appel en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Piccalilly

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignons, geelwortel, kerriepoeder, kruidnagels, laurier, mosterdzaadjes, peperkorrels, sperziebonen, witte-wijnazijn, wortelen en zout

Soort:
conserven
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Uienmarinade

Ingrediënten:
jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, suiker, ui en wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Pekel

Ingrediënten:
gemberpoeder, inmaakzout, jeneverbes, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, geel mosterdzaad, peperkorrels en suiker

Soort:
sous-vide / condiment
Haal meer recepten op...