110 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemcitroensapeigroenteknoflookkruidnagellaurierlaurierbladnootmuskaatolijfoliepreiroomselderijsjalotsuikertijmuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gepaneerde knolselderij

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroen, ei, frituurolie, indiase zachte groene chilisaus, knolselderij, paneermeel, peterseliepesto, peterseliepuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Bijgerecht uit Luilekkerland:

Gebakken knolselderij

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, boter, margarine, peper, peterselie, selderijknol en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Ierse stoofschotel

Ingrediënten:
bloem, boter, guinness, knolselderij, laurier, magere spekblokjes, peper, peterselie, riblappen, ui, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Recept uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Wildbouillon

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, jeneverbessen, knolselderij, peper, peperkorrels, peterselie, prei, water, wildbotten, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knolselderijschnitzel

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, knolselderij, olijfolie, paneermeel, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Toscane

Diner / voorgerecht uit Toscane:

Boerengroentesoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, doperwten, groentebouillon, kervel, knolselderij, peper, peterselie, prei, snijbonen, tomaten, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kaninchenroulade mit Pistazien und Linsen-Paprika-Gemüse / Konijnrollade met pistachenoten en linzen-paprikagroente

Ingrediënten:
bruine boter, courgette, dragon, kervel, kippenborstfilet, knolselderij, konijnenlever, konijnenrug met botten en buiklappen, mild chilipoeder, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, pistachenoten, room, scherpe mosterd, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

'Knien in 't zoer', konijn op zijn Limburgs

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
wild
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Lunch / snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Kroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, knolselderij, laurier, nootmuskaat, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, runderpoulet, sherry, tijm, ui, winterpeen en zout

Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Saumawe - Gevulde varkensmaag

Ingrediënten:
blanke azijn, boter, druivenpitolie, ei, grof zout, knoflooksap, knolselderij, marjolein, peper, peterselie, ui, varkenslende, varkensmaag, varkensnek, vastkokende aardappelen, wortels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes - Mariënwerth, 1890

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, foelie, gelatine, gevogeltevlees, kalfsjus, knolselderij, niervet, peperkorrels, peterselie, vleesbouillon, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Runderrolletjes

Ingrediënten:
boter, knolselderij, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, prei, raviolideeg, runderbloemstuk, runderschenkel, rundersukade, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Büresoup - Boerensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, dragon, gevogeltefond, knakworst, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peterselie, prei, rookworst, staatsburger worst, wortel, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Beef & Guinness pie

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen runderlappen, ei, guinness, knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, bladpeterselie, roomboterbladerdeeg, runderbouillon, tijm, ui, worcestershiresaus, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Bloedworstsoep van mijn vader met croutonhartjes

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloedworsten, boter, groene kool, grof zout, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, peterselie, prei, ui, witbrood, witte meiraap, witte peper, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe mit Geflügel - Gortsoep van gevogelte

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gevogeltevlees, gort, groentefond, gruyère, hysop, kerrie, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Haal meer recepten op...