247 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbladpeterseliebotercayennepepercitroensapdilleeigemalen komijngembergriekse yoghurtgroentebouillonkikkererwtenkomijnzaadkomkommerkoriandermuntolijfoliepeperpeterselierode uitomaatuivruchtensapzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Pistachedressing met yoghurt

Ingrediënten:
amandelolie, citroenrasp, gemalen pistachenoten, knoflook, lavas, magere yoghurt, oregano, peterseliejus, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Amandeldressing met yoghurt

Ingrediënten:
amandelolie, citroenrasp, gemalen amandelen, knoflook, lavas, magere yoghurt, oregano, peterseliejus, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Yoghurt met komkommersaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, minikomkommers, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsschouder met yoghurt en kardemom

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, kardemompeul, knoflook, lamsschouder, olijfolie, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Vispotje met yoghurt en wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cannellinibonen, citroen, dorade, eidooier, gekaramelliseerde boter, griekse yoghurt, knoflook, langoustine, mosselen, mul, olijfolie, raki, tijgergarnalen, turkse chilipepervlokken, ui, venkelknol, venkelzaad, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Janneke Vreugdenhil

Recept van Etenenzo:

Linzensoep met chili-uien en yoghurt

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, citroen, koriander, kippenbouillon, olijfolie, ras el hanout, rode chilipeper, rode linzen, bleekselderij, knoflook, kaneel, tomaat, ui, uien en water

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kwartels met yoghurt - quaglie allo yogurt

Ingrediënten:
biologische volle yoghurt, citroenrasp, citroensap, knoflook, kwartel, olijfolie, paprikapoeder, peper, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paddestoelen en yoghurt met walnoten en tahin

Ingrediënten:
ahornsiroop, buna shimejipaddestoel, citroen, dille, griekse yoghurt, kastanjechampignons, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, tahin, tuinbonen, walnoten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gegrilde aubergines met yoghurt, saffraan en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, bloemkool, bonenkruid, citroen, citroensap, gember, granaatappel, granaatappelpitjes, groene kruiden, hummus, kip, knoflook, komijn, koriander, korianderblaadjes, makreel, muntsaus, olijfolie, pecorino, 
zout en peper, pijnboompitten, pistache, saffraan, saffraandraadjes, sinaasappel, sperziebonen, turkse yoghurt, venkel, verse basilicum, wortel, yoghurt en zeeduivel

Haal meer recepten op...