119 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijcayennepepercitroensapgembergroentekikkererwtenkomkommermuntolieolijfoliepaprikapeperpeterselierijstrode uisojasausspecerijensuikertomaatuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Wortelsalade met koriander

Ingrediënten:
azijn, djinten, gemalen komijn, knoflook, olie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Wortel Kikkererwten Gerookte Paprikaburgers

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, gerookte-paprikapoeder, rucola, kikkererwtenmeel, komijnpoeder, koriander, olijfolie, plantaardige olie, rode ui, scharrelei, knoflook, zout, tomatensalsa en wortels

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Couscous met groente, rode pepers en knoflook

Ingrediënten:
couscous, dille, gedroogde spaanse peper, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, groene spaanse peper, knoflook, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode spaanse peper, selderijblad, tomatenpuree, ui, venkel, water en wortelloof

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shmeunka - Penssoep

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, koriander, laurier, paprikapoeder, pens, raapje, water en wortel

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit BioBudget:

Vegaburger met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten:
ei, feta, geitenkaas, gierst, knoflook, koriander, maïsmeel, olijfolie, paprikapoeder, rode linzen, ui, walnoten, wortel en zwarte olijf

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenragout met abrikozen

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, geitenvlees, kaneel, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, lamsvlees, laurierblad, meiknol, munt, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Gebakken noedels op portobello's

Ingrediënten:
bladpeterselie, eiernoedels, gember, knoflook, koolbladeren, koriander, lichte sojasaus, olijfolie, paprikapoeder, pindaolie, portobello, rode peper, sjalot, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Chili con carne

Ingrediënten:
chipotle-tabasco, flespompoen, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, kalkoenvlees, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, paprika, rode peper, rode ui, tomaat in blik, witte bonen, worcestersaus en wortel

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Zeebaars m'charmel uit de oven

Ingrediënten:
citroen, gegrilde rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, tomaat, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Bakbanaansoep spaanse stijl

Ingrediënten:
anaheimpeper, cubanellepeper, gerookt paprikapoeder, groene bakbanaan, groene paprika, groentebouillon, knoflook, koriander, laurier, limoen, olijfolie, saffraan, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Varkensmedaillons

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, basmatirijst, citroen, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, paprika, passata, rode ui, rucola, varkensfilet, venkel, wortel, yoghurt, zilvervliesrijst en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Couscous met gouden wortelgroenten

Ingrediënten:
boter, butternutsquash, chili-olie, courgette, couscous, gemalen korianderzaad, harissa, kabochapompoen, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koolraap, koriander, olijfolie, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, pijnboompitjes, pruimtomaten in blik, raapje, saffraan, sinaasappelschil, sultana's, ui en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çerzek tavugu - Circassissche kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, casinobrood, kip, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, ui, walnootolie, walnoten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Pompoenstoofpot met dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, flespompoen, gedroogde perzische citroen, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflook, koolzuurhoudend water, korianderzaad, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Groentecurry in groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel

Soort:
curry / vegetarisch
Haal meer recepten op...