137 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumgaram masalakaneelkikkererwtenknoflookkokosmelkkomkommerkruidenkurkumaolieolijfoliepeperrijstspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel 1 notitie

Recept uit Simpel:

Varkensvlees met gember, bosui en aubergine

Ingrediënten:
arachideolie, aubergines, bosuien, donkere sojasaus, gember, geroosterde zoute pindas, groene chilipeper, ketjap manis, knoflook, koriander, mirin, rijstwijn, sesamolie, sesamzaad en varkensgehakt

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Curry van aubergine en sperziebonen

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, cashewnoten, citroengras, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, limoenen, passata, sjalot, sperziebonen, tomatensaus en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine met kerrie en kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, druivenpitolie, garam masala, gember, kerriepasta, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, nieuwe aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met aubergine

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, rode paprika en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ingelegde groenten

Ingrediënten:
aubergine, bloemkool, chilivlokken, suiker, gemberpoeder, groene paprika, inmaakkruiden, jeneverbessen, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagels, laurierblaadjes, mosterdzaad, olijfolie, sperziebonen, bleekselderij, dille, venkelknol, verse doperwten, wittewijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpe zoetzure kikkererwten met aubergine

Ingrediënten:
asafoetida, aubergine, chili, gemberwortel, kerrieblad, kerriepoeder, kidneybonen, kikkererwt, koriander, kurkumapoeder, limoensap, neutrale olie, peper, pinda, pintobonen, rietsuiker, sambarpoeder, spliterwten, tamarindepasta, zout en zwarte kikkererwten

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe met aubergine en shiitake

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, sesamzaad, shiitake, sojasaus, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

couscous met zeven groenten

Ingrediënten:
aubergine, gemberpoeder, groene paprika, korianderzaad, lamsschouder, meiraap, minicourgette, olijfolie, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Stoofpot van aubergine en zoete aardappels met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, champignon, citroengras, gember, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, korianderstelen, limoen, mini-aubergine, palmsuiker, rode peper, thaise groene currypasta, thaise sjalotjes, venkelzaad en zoete aardappel

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise rode curry met paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, gember, currypasta, sesamzaad, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, paprika, rode chilipeper, rode curry, rode currypasta, sjalotten, knoflook, tofu, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Tom Kha Gai Met Groenten

Ingrediënten:
broccoli, champignons, chilipeper, citroengras, groenten, kippenbouillon, kokosmelk, lente-ui, limoensap, bakolie, peultjes, rawits, shiitakes, suiker, knoflook, gember, verse koriander en vissaus

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Aziatische keuken: geroerbakte noedels en groenten met cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, chili, chilipeper, chinese kool, gember, gemberwortel, groenten, knoflook, kool, koriander, koriander, lente-ui, lente-uitjes, lichte sojasaus, noedels, olie, paddenstoelen, peperkorrels, rijstvermicelli, rode chilipeper, shiitake, shiitakes, sojasaus, knoflook, wortel, wortels, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Haal meer recepten op...