367 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgaram masalagemalen komijngemberpoederknoflookkokosmelkkomijnkomijnpoederkorianderpoederkorianderzaadkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperspecerijensuikertomaatuiwateryoghurtzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Wortelsoep Met Gember En Komijnyoghurt

Ingrediënten:
chilivlokken, citroengras, komijnpoeder, groentebouillon, olijfolie, stemgember, verse koriander, wortels, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chili-kokossaus

Ingrediënten:
asafoetida, gemberwortel, kokosmelk, komijnzaad, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chili-yoghurtsaus

Ingrediënten:
asafoetida, gemberwortel, komijnzaad, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, poblano chilipeper, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Traditionele valsad masala (groen)

Ingrediënten:
gemalen kurkuma, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, witte kardemompeulen, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Groene mangosalade

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, groene mango, komijnzaad, koriander, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ras el hanout

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde citroenschil, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen piment, gemalen selderijzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, nigellazaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Traditionele valsad masala (droog)

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, gemalen kurkuma, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, witte kardemompeulen, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Geroosterde bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, chilipoeder, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkuma, limoen en mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Coriander Chutney

Ingrediënten:
gemberwortel, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met pinda's - rempejek katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, maïzena, olie, pinda, rijstebloem, santen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Citroengras-currypasta

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen kardemomzaad, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, rode chilipeper, sjalot en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Chat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchur, asant, gedroogde granaatappelpitten, gedroogde munt, gedroogde rode pepers, gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart steenzout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Tafelzuur

Ingrediënten:
bieten, bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, courgette, fijne tafelsuiker, gember, granny smith, grof zeezout, jeneverbessen, kardemompeul, komijnzaad, korianderzaad, laurier, mierikswortel, rabarber, selderijzaad, steranijszaden, venkel, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Uienbhaji's uit de oven

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gember, groene peper, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkumapoeder, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, lamsfilet, lamsvet, olijfolie, peperkorrels, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees / conserven
Haal meer recepten op...