228 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieboterbouilloncitroensapdonkere sojasausdroge sherryeiknoflookkorianderkurkumalente-uilichte sojasausmaïzenaolieolijfoliepeperrijstwijnsesamoliesojasaussuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Kreeft met gember

Ingrediënten:
bosui, gember, kippenbouillon, knoflook, kreeft, olie, peper, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Gember-sojasaus

Ingrediënten:
boter, gember, gember-sojasaus, kippenbouillon, knoflook, peper, bladpeterselie, sojasaus, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Hele geroosterde zeebaars met sojasaus en gember

Ingrediënten:
arachideolie, bosuien, gember, kippenbouillon, koriander, kristalsuiker, lichte sojasaus, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, witte kool, zeebaars en zeezoutvlokken

Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met artisjokken en doperwten

Ingrediënten:
artisjok, boerenkip, doperwten, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kippenbouillon, olijfolie, rode ui, saffraanpoeder, verse munt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Oosterse groentesoep

Ingrediënten:
bamboespruiten, bloem, champignons, gemberpoeder, ketjap asin, kippenbouillon, mager varkensvlees, miehoen, olie, peper, sherry, spinazie, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tajine van kip en abrikoos met couscous

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, gemberpoeder, kaneelstokje, kikkererwten uit blik, kippenbouillon, kippendij, komijn, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / gevogelte / tajine / couscous
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Gele Erwtensoep Met Merguez, Munt En Granaatappel

Ingrediënten:
citroen, erwten, gemberpoeder, granaatappel, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, komijnpoeder, munt, bakolie, olijfolie, pitten, knoflook en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Konijn met ras el hanout, kaneel en honing

Ingrediënten:
donkere honing, gele paprika, gemberpoeder, groene paprika, kaneelstokje, kastanjehoning, kippenbouillon, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tam konijn, tijmhoning, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
wild / tajine
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kip met citroen

Ingrediënten:
citroenen, gemberpoeder, kip, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, laurier, olijfolie, saffraan, uien, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Exotische salade

Ingrediënten:
banaan, cayennepeper, citroen, gemberpoeder, kerriepoeder, ketchup, kipfilets, kippenbouillon, mayonaise, paprika, peper, rijst, yoghurt en zout

Soort:
rijst / gevogelte
Haal meer recepten op...