82 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroensapcourgetteextra vierge olijfoliegedroogde muntgehaktgemalen komijngriekse yoghurtgroentebouillonkikkererwtenknoflookkomijnzaadkomkommerkorianderolijfoliepeperpeterselierode uitijmtomaatuivruchtensapzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met erwtjes, munt en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, ei, eierdooier, doperwt, gedroogde munt, gedroogde perzische citroen, gemalen komijn, gemalen kurkuma, gemalen piment, kaneelstokje, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, munt, munt, naturel yoghurt, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis bij Jamie:

Pittige beignets van tuinbonen en yoghurtsaus met citroen en munt

Ingrediënten:
aardappel, bloem, cayennepeper, citroen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, slablad, ingemaakte pepers, koriander, munt, olie, rode spaanse peper, tuinbonen, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Lamsvlees met munt

Ingrediënten:
citroen, lamsbout, magere yoghurt, verse munt, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Yoghurtdip met munt

Ingrediënten:
citroen, dikke yoghurt, honing, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Yoghurt met komkommersaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, minikomkommers, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Carpaccio van artisjok met yoghurt

Ingrediënten:
ansjovisfilets, artisjokharten, munt, cabernet sauvignon-azijn, chilivlokken, citroen, coppa di parma, fijn zeezout, griekse yoghurt, grote groene olijven, olie, oost-indische kers, parmezaanse kaas, pijnboompitten en versgemalen zwarte peper

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Zeebrasem met druiven, komkommer en yoghurt

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, libanese komkommer, munt, olijfolie, rode druiven, yoghurt, zeebrasem, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pie van wijnbladeren met kruiden en yoghurt

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, dragon, griekse yoghurt, munt, olijfolie, panko, peterselie, pijnboompitten, rijstebloem, sjalot, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Gele Erwtensoep Met Merguez, Munt En Granaatappel

Ingrediënten:
citroen, erwten, gemberpoeder, granaatappel, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, komijnpoeder, munt, bakolie, olijfolie, pitten, knoflook en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Bijgerecht uit BioBudget:

Raita

Ingrediënten:
bloemkool, ingelegde citroen, komijn, komkommer, munt, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensmeersel of -dip

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, doperwten, knoflook, lente-ui, munt, room, yoghurt, zijde tofu en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Jeruzalem:

Gebakken bloemkool met tahin

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, bosui, citroen, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, knoflook, maldon zeezout, munt, tahinpasta, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Aardappelslag met feta

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroen, dijonmosterd, dille, feta, griekse yoghurt, kappertjes, lente-uitjes, munt, nieuwe aardappeltjes, olijfolie extra vierge, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zomerse krabsalade - avocado - zuurdesemsoldaatjes

Ingrediënten:
avocado, bleekselderij, boter, bruin krabvlees, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde spaanse peper, munt, nootmuskaat, peper, peterselie, tomaat, wit krabvlees, yoghurt, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Koolrabisalade

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, koolrabi, miniwaterkers, munt, olijfolie, slagroom, sumak, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...