136 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcayennepepercognaccrème fraîchedroge witte wijneikippenbouillonlaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnsjalotslagroomtijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hazenrug met room

Ingrediënten:
appel, boter, gemalen jeneverbessen, hazenrug, jeneverbessen, knoflook, laurier, mirepoix van groente, mosterd, olie, parures van haas, peper, rode bessengelei, room, selderij, tijm, veenbessen, wildfumet, wortel en zout

Soort:
wild
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje uit Veg!:

Pitabroodje met pittige wortel en kikkererwten

Ingrediënten:
boter, gerookte-paprikapoeder, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, olijfolie, pitabroodjes, platbroden, sinaasappel, volle yoghurt, wortel, zeezout, zure room en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

pompoenfrittata met linzensalade en gegrilde wortelen

Ingrediënten:
boter, citroen, citroenrasp, eieren, hazelnoot, hazelnoten, knoflookteen, linzen, olijfolie, olijfolie extra vergine, parmezaanse kaas, pompoen, room, slagroom, taart, tijm, knoflook, knoflook, tijmblaadjes, uien, ui, vet, wortelen, wortels en 
zout en peper

Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Smokey goodness:

Buffalo chicken wings met blue cheese dip

Ingrediënten:
bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, boter, cayennepeper, gerookte-paprikapoeder, karnemelk, kippenvleugels, knoflookpoeder, mayonaise, tabasco, wittewijnazijn, worcestersaus, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met vleessaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, knoflook, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, room, runderbouillon, tagliatelle, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met gemengd vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, cannellonipijpjes, cognac, italiaanse pruimtomaten, kippengehakt, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, panna da cucina, parmezaanse kaas, room, rundergehakt, ui, varkensgehakt, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groentesaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, doperwten, groene asperge, groentefond, knoflook, maiskolven, oregano, peterselie, prei, room, roquefort, sjalot, tijm en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, haas, knoflook, kruidenazijn, kruidnagel, laurierblad, mager rookspek, margarine, peperkorrels, peterselie, rode wijn, room, tijm, ui en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipfricassee met waterkers

Ingrediënten:
boter, champignon, droge witte wijn, kippenbouillon, kippendij, knoflook, magere yoghurt, maïzena, room, rozemarijn, sjalot, tijm, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Haal meer recepten op...