125 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladerdeegbloembotercitroensapeidooiereiwitgroene kruidengroentebouillonknoflookkruidenmelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliesjalotsuikertijmtomaatuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Modeste Herwig - IJs in elk seizoen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit IJs in elk seizoen:

Doperwtenijs met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, doperwten, eidooier, kristalsuiker, slagroom, volle melk en yoghurt

Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Aardbeientaart met Zwitserse room

Ingrediënten:
aardbeien, amandelspijs, bakpoeder, banketbakkersroom, basilicum, citroenrasp, ei, eidooier, gelatine, bloem, boter, munt, schuimpjes, slagroom, zout en witte basterdsuiker

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Eieren met groene kruiden

Ingrediënten:
boter, ei, mayonaise, paprika, peterselie, room, selderijzout, tuinkruiden en witte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / nagerecht uit Nopi:

Geroosterde ananas met tamarinde en chilipeper, en kokos-ijs

Ingrediënten:
ananas, citroenblaadjes, eidooier, fijne kristalsuiker, gember, kaneelstokje, kokosmelk, kokosroom, kruidnagel, limoensap, rode chilipeper, slagroom, tamarindepasta, thais basilicum en vanillestokje

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli di gamberi - Garnalenravioli

Ingrediënten:
basilicum, ei, eierpastadeeg, mascarpone, paprikapoeder, peterselie, saus bij garnalenravioli, slagroom, spinazie, tijgergarnalen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijnazijn, slagroom, tomaat, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Quiche caprese

Ingrediënten:
basilicum, beschuit, bloem, boter, buffelmozzarella, cayennepeper, droge bonen, ei, kerstomaat, parmezaanse kaas, pijnboompitten en slagroom

Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Aardappelgnocchi met pancetta

Ingrediënten:
bakbacon, bloem, bloemige aardappel, boter, eierdooier, pancetta, parmezaanse kaas, slagroom, verse basilicum en verse salieblaadjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Courgetteravioli met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, basilicum, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, sjalot en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

broccolitaartjes

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, broccoli, eiwit, groentebouillon, parmezaanse kaas, slagroom, tijm, water, witte gelatine, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's met roomkaas

Ingrediënten:
basilicum, boekweitmeel, boter, crème fraîche, ei, gedroogde gist, gedroogde tomaten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, roomkaas, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gegratineerde flensjes met kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, magere kwark, melk, oude kaas, rauwe ham, slagroom, tijm, verse basilicum, verse peterselie, witte peper en zout

Soort:
vlees / eieren, kaas en zuivel / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kaneelpavlova met labnehroom

Ingrediënten:
basilicum, double cream, eiwitten, fijne kristalsuiker, labneh, maïsmeel, munt, pistachenoten, rodewijnazijn, slagroom, kaneel, vanille-extract, vanillepasta, vijgen en vloeibare honing

Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Cannelloni

Ingrediënten:
bacon, broodkruim, champignons, ei, fontinakaas, gedroogde basilicum, kalfsgehakt, knoflook, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, prosciutto, runderbouillon, slagroom, tomatensaus, tomaten uit blik, ui, varkensgehakt en verse peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Kaastaart van bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, paprikapoeder, philadelphia, slagroom, suiker, tabasco, tuinkruiden en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Provence:

Aubergine met kaas-roomsaus - gratin d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, brousse kaas, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tomaat, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...