99 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arboriorijstbasmatirijstbotercayennepepercitroengroene paprikagroentebouillonkippenbouillonknoflookolieparmezaanse kaaspeterselierode paprikarondkorrelrijsttomaatuiwaterwitte wijnzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Risotto met saffraan uit Milaan

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, pancetta, parmezaanse kaas, plantaardige olie, prosciutto, runderfond, rundermerg, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met saffraan en Sint-Jacobsschelpen

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, crème fraîche, groentebouillonblokje, kervel, knoflook, olijfolie, peper, prei, risotto, saffraan, sint-jacobsschelpen, sjalotten, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Rijst met bloemkool en zeekat

Ingrediënten:
bloemkool, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, olijfolie, paprikapoeder, peper, pijlinktvis, saffraandraadjes, ui en zeekat

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mungbonen met rijst en winterwortel

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cayennepeper, garam masala, linzen, mungbonen, olijfolie, peper, saffraan, spliterwten, tomaten, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
peulvruchten / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aparte rijst - arroz banda

Ingrediënten:
knoflook, kortkorrelige rijst, laurierblad, middellandse-zeegarnalen, olijfolie, peper, poonfilet, roodbaarsfilet, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, zeeduivelfilet, zeepalingfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gele rijst, de beste manier

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwt, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, peterselie, piment, rijst, rode paprika, saffraan, tomaat, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mungbonen met rijst en gedroogde abrikozen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cayennepeper, gedroogde abrikoos, kaneelpoeder, kardemompoeder, komijnpoeder, linzen, mungbonen, olijfolie, peper, saffraan, spliterwten, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
peulvruchten / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mungbonen met rijst en gedroogde pruimen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cayennepeper, gedroogde pruim, gele spliterwten, kardemompoeder, komijnpoeder, linzen, mungbonen, olijfolie, peper, saffraan, spliterwten, tomaten, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
peulvruchten / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Rijst met een korstje - arroz con costra

Ingrediënten:
eieren, gerookte ham, haan, kikkererwten, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, peper, rijst, saffraandraadjes, ui, valenciaanse bloedworst en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Rijst met vis - arròs a banda

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kruidnagel, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, ui, vis en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi pulao - Milde kip met rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, ei, kardemompoeder, gember, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, olie, peper, rijst, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Caldoso de langosta - Vloeibare rijst met kreeft

Ingrediënten:
bombarijst, heldere visbouillon, inktvisinkt, knoflook, kreeft, langoustine, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, zeekat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / rijst / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Haal meer recepten op...