83 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijncitroencourgettegroenteknoflookkruidenolieolijfolieoreganopaprikapeterselierijstrozemarijnspecerijenuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Harira: Marrokaanse soep van tomaat en kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, tomaat in blik, bouillon, fruit, gember, groentebouillon, groenten, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruiden, kurkuma, linzen, olie, paprikapoeder, peper, pompoenpitten, rode linzen, rood pepertje, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, kruiden, wortel en wortels

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Tian

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, basilicum, bruine suiker, courgette, kerstomaat, olijfolie, oregano, sjalotten, knoflook, tijm, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bonenkruid, courgette, groene paprika, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Provencaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ratatouille

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, courgette, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rode paprika, suiker, tomaat, ui, verse basilicum, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Ratatouille-gratin

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, courgette, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, pijnappelpitten, rode paprika, rozemarijn, rucola, suiker, tijm, tomaten, water en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

"Lamsbout" uit zee - gigot de mer

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse tijm, visfilet, vismoot, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, oregano, paprika's, peper, tijm, tomaten, uien, water en zout

Soort:
groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroenkruid, courgette, droge witte wijn, frituurvet, groene kruiden, grof zeezout, kabeljauwfilet met huid, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rozemarijn, spaanse peper, tijm, tomaten, tomatensap, ui, vastkokende aardappels en zoete paprika

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, paprika, peper, pruimtomaat, rozemarijn, tijm, ui en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Auberginelasagne

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, ei, groene chilipeper, groentebouillon, italiaanse kruiden, kastanjechampignons, knoflook, koriander, margarine, oude geraspte kaas, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, roomkaas, rozemarijn, slagroom, tijm, tomaat uit blik, ui, volkorenbloem, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vegetarische hutsepor

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, kerstomaat, olie, oregano, peper, peterselie, rode bonen, sluimererwten, tijm, uien en zout

Soort:
groente
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Saltimbocca van struisvogel met auberginewaaier en falafels

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, citroen, citroentijm, druivenpitolie, gedroogde kikkererwten, ghee, knoflook, komijnzaadjes, koriander, korianderzaadjes, kruidenzout, peper, rauwe ham, rode uien, salieblaadjes, sesamzaadjes, sojasaus, struisvogelfilet, tomaten, witte wijn, zout en zout met chili

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tofe met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, tomaat in blik, knoflook, korianderkorrel, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode paprika, tijm, tofe, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Franse kip uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, citroen, gedroogde basilicum, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie, gedroogde tijm, grof zeezout, honing, kip, olijfolie, rode ui, tijm, tomaten, peper en zout

Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Getest: Melanza

Ingrediënten:
aubergine, cherrytomaten, gedroogde tijm, gemalen kaas, knoflookpuree, kruidenmix, olijfolie, pasta, peper en zout

Haal meer recepten op...