38 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijdillegriekse yoghurthoningkikkererwtenknoflooklente-uimuntolijfoliepaprikapoederpeterselierode paprikarode uisuikeruiwaterwitte peperzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Zeebrasem met druiven, komkommer en yoghurt

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, libanese komkommer, munt, olijfolie, rode druiven, yoghurt, zeebrasem, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Yoghurtsoep met komkommer

Ingrediënten:
citroensap, kerriepoeder, kerriepoeder, komkommer, melk, munt, pistache, pompoenpitten, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met yoghurt

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, komkommer, paprikapoeder, peterselie, witte wijnazijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsspiesen met tzatziki

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, lamsbout, lamsschouder, suiker, verse munt, peper, witte-wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vlees / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Lamskebab en komkommersla

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, kaneelpoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, lamslapjes, munt, olijfolie, peper, turkse yoghurt en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentesoesjes

Ingrediënten:
ananas, belegen kaas, citroensap, komkommer, peper, suiker, wortelen, yoghurt en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Tzatziki

Ingrediënten:
azijn, citroensap, dille, knoflook, komkommer, peper, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tzatziki

Ingrediënten:
azijn, citroensap, dille, knoflook, komkommer, peper, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Grieks
Soort:
saus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zigeunersalade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel

Soort:
salade
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Taugésalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, komkommer, peterselie, rode paprika, taugé, zout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Groentesalade met kaas

Ingrediënten:
appelen, bleekselderij, citroen, citroensap, jonge kaas, komkommer, noten, olie, peper, room, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Cacik

Ingrediënten:
citroensap, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, melk, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Decoratieve rijstberg

Ingrediënten:
banaan, citroensap, dille, komkommer, mosterd, peterselie, rijst, room, sinaasappel, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...