85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroendillegroene paprikagroentekerstomaatknoflookkruidenlente-uimuntolieoreganopeterselierode paprikarode uisjalotsuikertijmtomaatwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kip met komkommer

Ingrediënten:
citroensap, gevogelte, kipfilet, kippenbouillon, komkommer, olijfolie, peper, sjalot, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Humus

Ingrediënten:
citroensap, feta, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, rode ui en tahin

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zigeunersalade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel

Soort:
salade
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, rode ui, rode-wijnazijn, verse koriander, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Fattoush

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflookteen, komkommer, lente-ui, pita, radijs, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, za'atar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Sla met sperziebonen en rode biet

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, emmentaler, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, bladpeterselie, rode biet, sjalot, sla, sperziebonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Rauwkost met taratorsaus

Ingrediënten:
babyvenkels, babyworteltjes, biet, citroensap, courgette, knoflook, komkommer, koolrabi, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, rode-wijnazijn, sugarsnaps, walnoten, witbrood, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

Hartige perzikensalade

Ingrediënten:
azijn, citroensap, komkommer, mosterd, olijfolie, onrijpe perziken, peper, sjalot, zoete tomaat en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / fruit
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Simpele gazpacho - gazpacho simplice

Ingrediënten:
citroensap, ijsblokjes, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gemengde Israëlische salade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Lunch / snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

I ♥ Tuna Sandwich / Ik ♥ Tonijnsandwich

Ingrediënten:
citroensap, dille, komkommer, mosterd, noribladeren, olijfolie, peper, sandwichbrood, slabladeren, sojasaus, tahin, ui, witte bonen uit blik, wortel en zout

Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Haal meer recepten op...