76 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: augurkazijnboterdragoneiknoflookmayonaisemosterdneutrale olieolieolijfoliepeterselieroomsherryazijnsjalotslagroomsuikeruiwaterwitte peperzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, neutrale olie, peper, sherryazijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sojamayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dijonmosterd, donkere sojasaus, eidooier, peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilimayonaise

Ingrediënten:
anchopeper, chipotlepeper in adobosaus, citroensap, dijonmosterd, eidooier, neutrale olie, peper, sherryazijn, thaise pepers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

ansjovisdressing

Ingrediënten:
ansjovis op olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, peper, rodewijnazijn, tabasco, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Knoflookmayonaise (aioli)

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, neutrale olie, peper, sherryazijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, extra vierge olijfolie, peper, water, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Verse aioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Catalaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, olie, olijfolie, witte peper, witte wijnazijn en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Koude mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, neutrale olie, peper, room, sherryazijn, wittewijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene saus in Franse stijl

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dijonmosterd, dragon, eidooier, neutrale olie, peper, peterselie, sherryazijn, waterkers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Selderiesalade

Ingrediënten:
augurk, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, lichte olijfolie, peper, selderijknol, verse peterselie, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Remouladesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, mierikswortel, neutrale olie, peper, peterselie, sherryazijn, sjalot, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mosterd-honingsaus

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, geklaarde boter, grove mosterd middelscherp, kastanjehoning, olie, peper, sinaasappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Basisrecept uit Cocina Nueva:

Mayonaise

Ingrediënten:
canola-olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, fruitige olijfolie, milde olie, sherryazijn, suiker, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Speciale vinaigrette

Ingrediënten:
ansjovispuree, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, witte peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Knolselderijremoulade

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, dragon, eidooier, kappertjes, knoflook, knolselderij, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rundertartaar

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, citroensap, dijonmosterd, eidooier, kappertjes, mager rundergehakt, olijfolie, peper, bladpeterselie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Carpaccio

Ingrediënten:
biefstuk, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, olijfolie, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / rundvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Eieren met Frankfurtse groene saus

Ingrediënten:
citroensap, cress, dijonmosterd, ei, kruiden voor frankfurter groene saus, lenteuien, nieuwe aardappel, peper, roomyoghurt, salade, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...