53 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: broodjeburgercitroensapeigroentehamburgerskaneelstokjekippenbouillonknoflookkorianderkruidenkurkumaoliepeperplantaardige oliespecerijensuikeruivetvleesvervangerwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Romige Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, eigeel, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Gepureerde Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Tonijn met rijstvermicelli en bouillon

Ingrediënten:
anijssterren, basilicum, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagels, lente-ui, limoensap, munt, plantaardige olie, rijstvermicelli, suiker, thaise chilipeper, thaise vissaus, tonijn, uien, gember, versgemalen zwarte peper, vis, zeezout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Lamscurry

Ingrediënten:
bliktomaten, citroengras, gember, kaneelpijpje, kardemomzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lamsschenkel, olie, santen, ui, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Curry met eieren

Ingrediënten:
aardappel, currypasta, ei, gemalen kardemom, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, olie, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Feestelijke pompoensoep

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, flespompoen, gember, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagel, limoenen, pindakaas, plantaardige olie, rode peper, silken tofu, tamarindepasta, ui, venkelzaad en vissaus

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Viscurry

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, garnalen, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, tomaat in blik, ui, zalmzijde en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kip korma

Ingrediënten:
gemberpoeder, griekse yoghurt, groene peper, kaneelstokje, kardemompeul, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderblaadjes, kruidnagel, kurkumapoeder, saffraan, turkse yoghurt, uien en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi pulao - Milde kip met rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, ei, kardemompoeder, gember, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, olie, peper, rijst, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Groene knoflookrijst

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, basmatirijst, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemom, knoflook, kruidnagels, kurkuma, peperkorrels, plantaardige olie, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...