188 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloembotercitroensapeigroentegroentebouillonkikkererwtenolieolijfoliepaprikapeperpeterseliepreispinaziesuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wortel-courgettegratin

Ingrediënten:
aardappelen, courgette, gemalen kaas, knoflook, nootmuskaat, peper, room, vetstof, wortelen en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Courgette-wortelsoep

Ingrediënten:
courgette, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, pepertjes, peterselie, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Kokoscurry met kip en courgette

Ingrediënten:
chili, courgette, gemberwortel, kerrie, kipfilets, knoflooktenen, kokosmelk, limoen, noedels, peper, rijst, rode ui, tomaten en wortels

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groentesoep met basilicum en knoflook - soupe au pistou

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, macaroni, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gestoofde groente, Thaise stijl met wortel of bleekselderij

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bleekselderij, chilipasta, chilipeper, courgette, djeroek poeroet, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, groene currypasta, knoflook, kokosmelk, limoen, maïsolie, rode currypasta, sojasaus, vegetarische vissaus, witte ui, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Basisrecept uit BioBudget:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
courgette, kipresten, knoflook, laurier, peper, peterselie, tijm, ui, wortel, wortelpeterselie en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Sla met geroosterde groenten

Ingrediënten:
aardappel, baby-ui, balsamicoazijn, courgette, knoflook, knolraap, munt, olijfolie, peper, rode paprika, rozemarijn, sla, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Japanse mini-aubergine met bataatfudge met citroengort, zoetzure peen, geïm- pregneerde paprika en courgettechips

Ingrediënten:
alkmaarse gort, appelsap, azijn, bataat, carotte de sable, citroen, courgette, japanse mini-aubergine, kerrie, knoflook, kummel, mosterdzaad, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, turkse aubergine, ui, venkelzaad, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Minestrone ui Genua

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pruimtomaten, savooiekool, spaghetti, sperziebonen, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Driekleurige tagliatelle

Ingrediënten:
courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, tagliatelle, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Rauwkost met taratorsaus

Ingrediënten:
babyvenkels, babyworteltjes, biet, citroensap, courgette, knoflook, komkommer, koolrabi, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, rode-wijnazijn, sugarsnaps, walnoten, witbrood, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, brood, garnaal, groenten, knoflook, nieuwe aardappelen, olijfolie, rozemarijn en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Haal meer recepten op...