71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemchampignoncitroencitroenraspeigeklaarde boterkaneelknoflookkruimige aardappelmelkmosterdnootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierundergehaktsuikeruiwitbroodzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Königsberger Klopse

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, brood, broodkruim, citroensap, ei, eidooier, kappertjes, peper, rundergehakt, ui, varkensgehakt, vleesbouillon en wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Luikse balletjes

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, broodkruim, citroensap, eidooier, half-om-halfgehakt, hazelnootboter, kaneelpoeder en luikse siroop

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

champignons in bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, champignon, citroensap, eierdooier, melk, peper, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Belgische kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, brood, citroensap, eierdooier, kip, mergpijp, olijfolie, peper, prei, wortel en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Visfarce van snoek

Ingrediënten:
boter, citroensap, court-bouillon, eidooier, gerookte makreel, gerookte vis, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snoek, ui, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Heek met wijn en krenten uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, eierdooier, jonge heek, krenten, muskaatwijn, olijfolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

La Bécasse

Ingrediënten:
boter, cantharel, casinobrood, citroensap, cognac, eendenlever, eierdooier, ganzenlever, houtsnip, mosterd, peper, room, wildbouillon en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Brunch / lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Zalm & roerei

Ingrediënten:
boter, brood, citroensap, ei, extra vierge olijfolie, olijfolie, tabasco en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Oesters à la Bienville - oysters bienville

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, eidooier, garnalen, grof zout, lente ui, oester, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, witte wijn, zout en zure room

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Gepocheerde eieren met paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, citroensap, ei, melk, paddestoel, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselen met kerrie

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, eierdooier, kerrie, melk, mosselen, sjalot, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Tonijntartines - tartine al tonno

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, groene olijven zonder pit, ingelegde paprika, ingelegde zilveruitjes, kappertjes, olijfolie, tonijn op olie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Haal meer recepten op...