R. Schreven - Hip Holland

Hip Holland

Een boek van R. Schreven

We hebben 18 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

Hip Holland
Wat maakt ons toch zo typisch Nederlands? We staan er eigenlijk nooit bij stil. Onze multiculturele samenleving maakt ons echter ook weer nieuwsgierig naar onszelf en onze (eigen)aardigheden. Geniet in dit boek van de rijke tradities die ons landje kent, van de hippe dessins
en de oer-Hollandse recepten met een vleugje van nu.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Hip Holland

Een greep uit de 18 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Bij de koffie uit Hip Holland:

Speculaastaartje

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, bloem, boter, kruidnoten, speculaas, speculaaskruiden en suiker

Keuken:
Hollands

Soort:
koek en gebak
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Basisrecept uit Hip Holland:

Gerookte paling

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, knoflook, paling, ui, water en zeezout

Keuken:
Hollands

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / roken
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Bij de koffie uit Hip Holland:

Oranjecake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, gemalen kaneel, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands

Soort:
koek en gebak
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Nagerecht uit Hip Holland:

Rijsttoetje met kardemom

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemalen kaneel, gemalen kardemom, lichte basterdsuiker, paprijst, pistachenootjes, rozensiroop, vanillesuiker, volle melk en zout

Keuken:
Hollands

Soort:
rijstgerecht
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Voorgerecht uit Hip Holland:

Soep van geroosterde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tomaat, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Hollands

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Nagerecht / snack of tussendoortje uit Hip Holland:

Anijs-advokaatje

Ingrediënten:
advocaat, anijszaad, chocoladerasp, gestampte muisjes, slagroom, suiker en vanille-essence

Keuken:
Hollands

Soort:
drank (alcoholisch) / schuim/mousse/gelei
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Bijgerecht uit Hip Holland:

Rodekoolsalade met rozijnen

Ingrediënten:
blanke rozijnen, groene appel, mosterd, olijfolie, peper, rodekool, sherryazijn en zout

Keuken:
Hollands

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Snack of tussendoortje uit Hip Holland:

Dropjeswater

Ingrediënten:
laurierdrop en water

Keuken:
Hollands

Soort:
snoep
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Hip Holland:

Gekleurde nougat

Ingrediënten:
eiwit, pistachenoten, suiker, voedingskleurstof en water

Keuken:
Hollands

Soort:
snoep
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Snack of tussendoortje uit Hip Holland:

Koffiehopjes

Ingrediënten:
boter, koffie-extract, kristalsuiker, schenkstroop en slagroom

Keuken:
Hollands

Soort:
snoep
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Snack of tussendoortje uit Hip Holland:

Wijnballen

Ingrediënten:
aardbeien, fijne tafelsuiker en vloeibare glucose

Keuken:
Hollands

Soort:
snoep
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Hip Holland:

Quiche van schorseneren

Ingrediënten:
bladerdeeg, boerenkaas, ei, melk, olijfolie, paneermeel, peper, schorseneer, sjalot, slagroom, spek en zout

Keuken:
Hollands

Soort:
vlees / hartige taart
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Snack of tussendoortje uit Hip Holland:

Zoete en zoute drop

Ingrediënten:
agar-agar, dropsiroop, fijne tafelsuiker, salmiakpoeder, suiker, water en zoethoutpoeder

Keuken:
Hollands

Soort:
snoep
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Hoofdgerecht / lunchgerecht uit Hip Holland:

Vis in een kruidenjasje met chips van bieten

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, paneermeel, peper, rode biet, tabasco, tartaarsaus, verse gemengde kruiden, visfilet, worcestershiresaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituren