89 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercitroensapfruitgroenteknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnspecerijensuikertomaatuivetzonnebloemoliezout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, bloemkool, courgette, knoflook, macaroni, mager rookspek, majoraan, olijfolie, tomaat, parmezaanse kaas, tijm, ui, water, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Vistajine

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, chermoula, citroen, groene olijven zonder pit, groene puntpaprika, ingelegde citroen, kabeljauw, knoflook, koriander, laurier, rog, sperziebonen, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zeeduivel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
tajine
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Groentesaus

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, ijsblokjes, jeneverbessen, kalfsfond, knoflook, laurier, olie, peper, rode port, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe aux choux (Garbure) - Maaltijdsoep van kool

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Celeris braisés - Gestoofde bleekselderij

Ingrediënten:
aardappelmeel, arrowroot, bacon, bleekselderij, boter, droge witte wijn, laurier, madeira, maïzena, ontbijtspek, peper, peterselie, port, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / bouillon / groente
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Gemengde Bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bonen, borlottibonen, gedroogde borlottibonen, gele ui, gemalen peper, groenten, water, water, olijfolie, paccheri, pasta, penne, peper, reuzenbonen, bleekselderij, tijm, tijm, ui, water, wortel, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vlaamse bouilli

Ingrediënten:
aardappelen, aardappelzetmeel, arrowroot, bouquet garni, grof zeezout, knoflook, kruidnagels, laurier, mosterd, peper, peperkorrels, peterselie, prei, room, runderribstuk, selderij, suiker, tijm, ui, water, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees / bouillon
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Humkessoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knolselderij, laurier, peterselie, prei, procureur, rijst, rookworst, snijboon, tijm, ui, verse worst, water, winterpeen, witte bonen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Anti-dip vitaminesoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, knolselderij, kruimige aardappelen, nootmuskaat, pastinaak, prei, rozemarijn, tijm, water en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente marineren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, groente, korianderpoeder, laurierblad, olie, peterselie, tijm, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Auberginesoep

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, boter, knoflookpuree, kruiden, spek, ui, verse peterselie, water, wortelen en zout

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kentucky maaltijdsoep - burgoo

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cayennepeper, kalfsborst, kalfsbotten, kalfsschenkel, lamsborst, laurierblad, limabonen, maïskorrels, okra, paprika, rode paprika, rode peper, runderbotten, runderschenkel, soepkip, tabasco, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel, worcestersaus en zout

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Jodi Leunissen

Recept van Blik in de Keuken:

Kikkererwtensoep met vis

Ingrediënten:
bleekselderij, kikkererwten, peterselie, groente, groentebouillon, kruiden, peterselie, sjalotjes, bleekselderij, rozemarijn, knoflook, water, winterpeen, witvis en wortel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

2019: het jaar van de vegetarische barbecue

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, andijvie, asperges, aubergine, biet, bieten, bladgroenten, bloemkool, bonen, broccoli, champignons, courgette, fruit, groente, groenten, knoflook, knolselderij, komkommer, kool, koolraap, koolrabi, kruiden, kruidenboter, maïskolf, meiknol, olie, paprika, peulvruchten, pompoen, prei, rozemarijn, spruiten, tijm, tomaten, ui, vlees, water, wild, wortel, wortels, zoete aardappel en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

2019: het jaar van de vegetarische barbecue

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, andijvie, asperges, aubergine, biet, bieten, bladgroenten, bloemkool, bonen, broccoli, champignons, courgette, fruit, groente, groenten, knoflook, knolselderij, komkommer, kool, koolraap, koolrabi, kruiden, kruidenboter, maïskolf, meiknol, olie, paprika, peulvruchten, pompoen, prei, rozemarijn, spruiten, tijm, tomaten, ui, vlees, water, wild, wortel, wortels, zoete aardappel en 
zout en peper

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Tagliatelle Con Verdure

Ingrediënten:
champignons, courgette, gedroogde tijm, groenten, water, olie, rozijnen, tagliatelle, honing, tomaatjes, tomaten, wijnazijn en 
zout en peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...