42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembloemkoolcitroensapcourgettedroge witte wijngroentekipkippenbouillonknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperpeterselieuivleeswaterwitte wijnwortelzoutzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Boterige maïsrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte vermout, korianderzaad, laurier, maïskolven, parmezaanse kaas, peterselie, bladpeterselie, prei, risottorijst, sjalot en tijm

Soort:
risotto / maïsgerecht
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Basisrecept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Visfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, forel, gladde peterselie, kruidnagel, laurier, prei, sjalotten, snoekbaars, tarbot, tijm, tongschar, ui, visgraten, witte peperkorrels, witte wijn en zeetong

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, langoustine, laurier, olijfolie, peper, port, prei, sjalot, tijm, tomatenpuree, venkel, winterwortel, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / voorgerecht uit Groot handboek sauzen:

Artisjokken met sauce Lyonnaise

Ingrediënten:
artisjokken, boter, citroensap, dragon, gezeefde tomaten, kalfsjus, knoflook, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kreeftfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, kruidnagel, laurier, olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Hure de homard et de ris de veau - Preskop van kreeft en zwezerik

Ingrediënten:
asperges, bladgelatine, boter, courgetteschil, court-bouillon, dragon, grootbladige spinazie, jus de truffes, knoflook, kreeft, laurier, noilly prat, peperkorrels, peterseliestengels, prei, selderijstengel, sjalot, sla, tijm, truffelvinaigrette, ui, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet en gelée - Kip in aspic

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, gelatinepoeder, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Gesmoorde kip met sherry en room

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, champignon, dijonmosterd, dragon, gruyère, kippenbouillon, kippendij, knoflook, pancetta, parmezaanse kaas, peterselie, prei, sherry, ui, verse tijm, volle room en wittetruffelolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Ragout van mosselen met saffraan

Ingrediënten:
arachideolie, bladerdeeg, bladselderij, bloem, boter, courgette, crème fraîche, dragon, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peterselie, prei, rozemarijn, saffraan, selderij, slagroom, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Chaud-frois de poulet, morvandelle - Kip chaud-froid

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hamburger Aalsuppe - Hamburgse palingsoep

Ingrediënten:
basilicum, bloem, bonenkruid, boter, doperwten, dragon, gedroogde peren, gedroogde pruimen, ham met bot, kervel, laurier, majoraan, paling, peterselie, prei, spek, suiker, tijm, ui, wijnazijn, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Biparmentier

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, brood, extra vergine olijfolie, groene olijven, groentebouillon, nootmuskaat, pompoen, prei, room, salie, sjalot en tuinkruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Winterse stoofschotel met dumplings

Ingrediënten:
aardappel, babywortels, bakpoeder, balsamicoazijn, bloem, boter, champignons, dijonmosterd, gezouten boter, groentebouillon, knoflook, limabonen uit blik, mosterdpoeder, olijfolie, ongekookte rode bieten, pastinaak, prei, sjalot, tijm, kruiden, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / noedels
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Italiaanse stoofpot

Ingrediënten:
groente, laurierblaadjes, rode wijn, rundergehakt, rundvlees, selderij, suiker, knoflook, tomatenpuree, tuinkruiden, verse peterselie, verse tijm, boter en water

Haal meer recepten op...