109 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercayennepeperdroge witte wijneiknoflooklaurierbladnootmuskaatolieolijfolieoreganopeterselierode wijnrozemarijnrunderbouillonsuikertijmtomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Rarebits met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, cheddar, laurier, mosterd, platbrood, tomaat, ui, volle melk, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf en piperade - Runderstoofpot met paprika en tomaat

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Navarin met mosterd-croutons

Ingrediënten:
bloem, bruine fond, courgette, grove mosterd, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, krielaardappelen, laurier, mager lamspoulet, meiknolletjes, stokbrood, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ragout de morue - Gestoofde zoute vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, cayennepeper, extra vergine olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten vis, knoflook, knoflookmayonaise, laurier, nieuwe aardappels, saffraanpoeder, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Hartige rijstpudding

Ingrediënten:
bloem, ei, laurier, margarine, melk, oude geraspte kaas, peper, rijkst, selderij, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
rijst / pudding / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Bal Bourguinon - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Winterse runderstoof

Ingrediënten:
bak en braad, bloem, bouillon, champignon, grove mosterd, krieltjes, kruidnagel, laurierblad, magere runderlapjes, oud bruin bier, peper, prei, sjalot, tomatenpuree, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Kalfsrolletjes in madeirasaus

Ingrediënten:
bloem, champignons, doperwt, ei, gevogeltefond, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfsvlees, kerriepoeder, laurier, madeira, oregano, pasta, peper, room, tijm, tomaat, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Ossobuco

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, groentebouillon, laurier, olijfolie, ossobuco, peper, peterselie, rozemarijn, selder, tomaat, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Ossobuco op Milanese wijze

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bloem, citroenschil, kalfsschenkel, knoflook, laurier, marjolein, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, tijm, tomaten, vleesbouillon, witte wijn, wortelen en zout

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Gesmoorde rundewang

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, groene olijven, jeneverbes, kalfswang, kerstomaat, knoflook, laurier, peper, polenta, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaat in blik, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lasagne met lamsgehakt en paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine fond, dieetmargarine, kippenbouillon, knoflook, lasagnavellen, laurier, magere melk, mager lamsgehakt, parmezaanse kaas, rode wijn, tomatenpuree, ui, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / lamsvlees
Haal meer recepten op...