55 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapdillegroentekikkererwtenknoflookkomijnkurkumamayonaisemuntolijfoliepeterselierode paprikarode uispecerijentomaatvleeswateryoghurtzeezoutzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Soep van aardappel, komkommer en favabonen

Ingrediënten:
aardappel, favabonen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, komkommer, olijfolie, spaanse ui, verse dille, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gerookte forel met meloen

Ingrediënten:
forelfilet, komkommer, meloen, peper, slagroom, witte ui, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zigeunersalade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, eierdooiers, eieren, komkommer, lente-uitjes, limoensap, mosterd, peper, rode ui, vastkokende aardappelen, verse dille, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Diamanten-jubileumkip

Ingrediënten:
amandelen, ananas, cashewnoten, chilipoeder, citroen, garam masala, gember, knoflook, komijnzaad, komkommer, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode spaanse peper, scharrelkipkarbonade, sesamzaad, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Turkse gehakte salade

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch / snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Chebugschichi

Ingrediënten:
ananas, chilipoeder, ei, groene krulsla, hamburgerbroodjes, ketchup, knoflook, komkommer, mayonaise, meelwormen, mosterd, olie, olijfolie, paneermeel, paprikapoeder, rode paprika, rode ui, rundergehakt, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
insecten
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro Londen:

mosselen gevuld met pijnpittenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, mosselen, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, turkse chilipepervlokken, ui, verse dille, verse munt, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
bosui, garnalen, kippenbouillontablet, knoflook, komkommer, peper, verse dille, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
bosui, dille, garnalen, hamreepjes, kippenbouillonblokje, knoflook, komkommer, peper, rivierkreeftjes, yoghurt en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Aardappel-komkommersalade

Ingrediënten:
amandelolie, babykomkommer, gevogeltebouillon, middelscherpe mosterd, peper, raapolie, sjalot, suiker, vastkokende aardappel, walnootolie, witte wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Na'ama's fattoush

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, karnemelk, knoflook, minikomkommer, munt, olijfolie, peterselie, radijs, sumak, tomaat, turkse broden, volle melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...