35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbieslookbleekselderijbloemcitroensapknoflookkruidenlaurierlaurierbladmelkolijfolieoreganopaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselierunderbouillonsjalotuiwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje 2 notities

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Vleespastei met pastinaak

Ingrediënten:
appelcider, bladerdeeg, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, olijfolie, pastinaken, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Polenta

Ingrediënten:
boter, eidooier, gevogeltefond, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, polentagriesmeel, raapolie, sjalot, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gierstpannenkoek met groente

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, gele paprika, gierst, goudse kaas, groene papaja, knoflook, nootmuskaat, olie, peterselie, rode paprika, tijm, volkoren griesmeel, witte peper en witte ui

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Tordelli uit Lucca

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, brood, ei, mager rundergehakt, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, salie, tijm en varkensgehakt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Ham-kipkroketten croquetas de jamón

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, kipfilet, laurierblad, melk, nootmuskaat, olie, peperkorrels, serranoham, ui, verse tijm en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Saucijzenbroodjesfeest

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloedworst, boter, broodkruim, cheddar, cumberlandworstjes, ei, engelse mosterd, flespompoen, gedroogde cranberry's, kastanjes, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, rozemarijn, salie, sesamzaad en tijm

Soort:
feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Kippenstoof - op 4 manieren

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, ei, goudse kaas, halfvolle melk, kippenvlees, knolselderij, lasagnavellen, laurier, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, tijm, ui, winterwortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Spinazie-tijmflapjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, knoflook, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, spinazie, tijm, ui, zachte geitenkaas, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groene speltkoeken met gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
basilicum, boter, courgette, dille, ei, groentebouillon, grünkern groene spelt, knoflook, nootmuskaat, olie, peterselie, room, rozemarijn, selderijblad, stoofkomkommers, tijm, ui, witte peper, witte wijn en wortel

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het krokettenboek:

Kip-hamcroquetten - Penelope Casas, 2007

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, gerookte ham, kippenborst, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kalfsborst - falette

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, buikspek, cognac, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, plantaardige olie, snijbiet, snijpeterselie, ui, verse kervel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Piggy pies

Ingrediënten:
buikspek, ei, boter, kippenbouillon, meel, peper, plantaardige olie, reuzel, knoflook, nootmuskaat, varkensgehakt, varkensvlees, verse tijm, wortel en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengalantine

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, champignon, citroensap, courgette, eiwit, honing, kalkoen, kalkoenkarkas, kalkoenorganen, knoflook, krenten, laurierblad, nootmuskaatpoeder, parmezaanse kaas, preitjes, rode wijn, saffloerolie, spinazie, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Haal meer recepten op...