135 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederboterbruine suikercitroeneieidooiergembergemberpoederhoningknoflookkruidnagelkruidnagelpoedermelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpoedersuikerspecerijensuikeruiwalnotenwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Sfouf met cacao en nootmuskaat

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Chai brûlee tarts

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, double cream, eigeel, english breakfast thee, gemberwortel, kaneelstokje, kardamompeul, laurierblad, nootmuskaatbolletje, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde struisvogel - stractto di struzzo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, groentebouillon, jeneverbes, kaneelstokje, nootmuskaat, olijfolie, peper, struisvogellap, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Zwartzuur van kip

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, kaneelstokje, ketjap, kip, kippenpoten, kruidnagel, nootmuskaat, rode wijn, suiker, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Sellou

Ingrediënten:
anijszaad, arganolie, blanke amandelen, bloem, sesamzaad, kaneel, meska, nootmuskaat, poedersuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Lasagna met ragu

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, lasagnavellen, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Peperbrood

Ingrediënten:
acaciahoning, amandel, bloem, gekonfijte citrusschil, hazelnoten, kaneel, korianderzaad, muskaatrozijnen, nootmuskaat, cacao, peper, pijnboompitten, vin santo en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Diner / nagerecht uit Eten in Italie:

Traditionele Toscaanse koek

Ingrediënten:
amandel, bloem, gekonfijte pompoen, gemalen koriander, honing, kaneel, nootmuskaat, pecannoten, poedersuiker, rijstpapier, sukade, vanillesuiker en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Extra kruidige speculaasjes

Ingrediënten:
blanke amandelen, bruine basterdsuiker, ei, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, patentbloem, roomboter en speculaaskruiden

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit De geur van witte rijst:

Spekkoek van tante

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gemalen anijs, gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, kaneel, lichte basterdsuiker, nootmuskaat, pandanextract en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basler leckerli

Ingrediënten:
amandelen, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, honing, kaneel, kersenbrandewijn, meel, nootmuskaat, potas en suiker

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

De koekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, golden syrup, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, nootmuskaat en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Cannelloni met tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

amandel-kaneelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, fijne suiker, foelie, gemalen amandelen, kaneel en nootmuskaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Taart van zoete aardappel

Ingrediënten:
bloem, boter, clementines, ei, kaneel, lichte basterdsuiker, lichte rietsuiker, nootmuskaat, slagroom, vanille-extract, zoet deeg en zoete aardappel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...