164 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemeiknoflooklauriermelkolijfolieparmezaanse kaaspeterselieplantaardige oliepreiroomrozemarijnsjalotsuikertijmtomaattomatenpureewaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Worst met roodloof, ui en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijs, boter, gemalen kardemom, kaneel, karwij, kweeperenpasta, nootmuskaat, olie, peper, radicchio, speculaaskruiden, walnoten, worst en zoete ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Fijne eiernoedels met roer-tofoe

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, ei, fijne eiernoedels, gember, jonge spinazie, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, nootmuskaat, tofu, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Stamppot met droge bonen en varkenshak

Ingrediënten:
bacon, boter, droge bonen, hamschijf, kerriepoeder, kruidnagel, kruimige aardappel, laurier, nootmuskaat, olie, peper, speklapjes, ui, varkenshak, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Schupfnudeln met rucola, rode uien en parmezaan

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bruine basterdsuiker, eieren, bloem, knoflook, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, peper, rode uien, rucola, zout en vastkokende aardappelen

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales de broccoli - Broccolitimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gekookte broccoli, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales de choux de Bruxelles - Spruitentimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales d'asperges - Aspergetimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gekookte asperges, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui, witte asperge uit blik en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbales de chou-fleur - Bloemkooltimbaal

Ingrediënten:
boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, gekookte bloemkool, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce au cari, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, gehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pastinaak-pompoenpuree

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, pompoen, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Diner / hoofdgerecht uit Eten in Italie:

Reebiefstuk in barolo

Ingrediënten:
barolo, bloem, boter, jeneverbes, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, reebiefstuk, rozemarijn, ui, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Boeuf à la bourguignonne

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen spek, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode wijn, runderstoofvlees, sjalot, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Spinazie uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cheddar, goudse kaas, knoflook, kookroom, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode ui, spinazie, tomaat en zout

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Haal meer recepten op...