28 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbladpeterseliebloembotercitroensapdilledragoneigriekse yoghurtkaneelknoflookkomkommerkorianderkruidenmayonaisemuntolijfoliepaprikapoederpeperrode uisjalotslatomaatzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Rode biet, yoghurt en relish van ingemaakte citroen

Ingrediënten:
dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Süsssauer marinierter Saibling auf Zwiebel-Dattel-Sud mit Harissa-Kartoffeln / Zoetzuur gemarineerde zalmforel op ui-dadelsalade met harissa-aardappelen

Ingrediënten:
citroenschil, gedroogde dadels, gember, geroosterde amandelsnippers, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa-aardappelen, jeneverbessen, knoflook, korianderkorrels, laurier, mild chilizout, milde chilipoeder, mosterdzaad, olijfolie, peterselie, pimentkorrels, poedersuiker, suiker, witte ui, witte wijnazijn, zalmforelfilets en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Spaans:

Kip-avocadosalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, avocado, bieslook, dragon, dragonazijn, gele ui, hete paprikapoeder, kip, mayonaise, peterselie, sla, suiker en yoghurt

Keuken:
Spaans
Soort:
salade
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Radijsjes in een pot

Ingrediënten:
allesbinder, bier, bieslook, bloem, boter, dragon, fijn zout, hazelnootpoeder, kappertjes, kervel, mayonaise, moutmeel, peterselie, radijsjes, sjalot, suiker, yoghurt en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Gevuldem aubergines

Ingrediënten:
aubergine, augurk, citroensap, doperwten, edammer kaas, gerookte zalm uit blik, kalfsvlees, mayonaise, mierikswortel, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, suiker, ui, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Romige kruidendressing

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bosui, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, kervel, knoflook, koriander, peterselie, rodewijnazijn, sjalot, slagroom, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Wortelgewassen met eiernoedels

Ingrediënten:
biet, cayennepeper, chilipeper, eiernoedels, griekse yoghurt, maïsmeel, olijfolie, pastinaak, peterselie, rode ui, selderie, suiker, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / bij de koffie uit Koude keuken:

Stralsund bokking

Ingrediënten:
appel, augurk, bieslook, bokking, citroen, citroenmelisse, dille, dragon, olie, peterselie, suiker, ui, vis, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Stroganoffdipsaus

Keuken:
Russisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Peruviaanse salade

Ingrediënten:
avocado, babymaiskolf, citroensap, gevulde olijven, kappertjes, knoflook, kwartelei, langkorrelrijst, mosterd, olijfolie, rode paprika, sla, spaanse ham, sperziebonen, suiker, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vlees / rijst / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsworstjes aan pennen

Ingrediënten:
eiwit, extra vergine olijfolie, kappertjes, lamsbout, lamslende, lente-ui, magere yoghurt, oregano, oud brood, peterselie, rode wijnazijn, suiker, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Preikoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, melk, olijfolie, peterselie, prei, rode chilipeper, sjalot, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratenes Doradenfilet auf Bohnengemüse mit Sardellen-Kapernjoghurt / Gebakken goudbrasemfilet op bonen met ansjovis-kappertjesyoghurt

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, boter, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, dragon, gedroogd bonenkruid, gember, goudbrasemfilet, griekse yoghurt, groentebouillon, kappertjes, knoflook, laurier, natron, olijfolie, orientaalse groente- em soepkruiden, peper, peterselie, pimentkorrels, sinaasappelrasp, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte oogbonen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Salade van pittige kikkererwten & verse groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Haringsalade "Prinses"

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, maatjesharingfilet, peper, prinsessenbonen uit blik, suiker, tomaten, tuinkruiden, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Kip Koolsalade

Ingrediënten:
bruine boterhammen, ei, fritessaus, gedroogde peterselie, gemalen mosterdzaad, sla, kipfilet, knoflookpoeder, kruiden, magere yoghurt, paprikapoeder, peen, peper en zout, suiker, uienpoeder, witte kool, witte wijnazijn en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Duitse keuken

Ingrediënten:
anijs, augurk, azijn, beslag, bieslook, bonenkruid, brood, cake, deeg, dille, dragon, fruit, gefermenteerde melk, groenten, jam, jeneverbessen, kaneel, kardemom, karwijzaad, kerriepoeder, knoedels, komijn, komkommer, korianderzaad, kruiden, kruidnagels, laurierblad, lavas, marjolein, mayonaise, mosterdzaad, nootmuskaat, paprikapoeder, pasta, peper, peterselie, piment, rum, specerijen, strudel, suiker, tijm, vanille, vet, vlees, wei, zachte kaas, zuivel en zuring

Haal meer recepten op...