210 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijcayennepepercitroencitroensapcourgetteeigroenteknoflookkruidenolieolijfolieoreganopaprikapepersuikertomaatuivetwaterwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Kruidenkazen

Ingrediënten:
bieslook, brandnetel, cayennepeper, citroensap, harissa, jalapeñopeper, karnemelk, korianderzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, provençaalse kruiden, tijm, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Maaltijdsoep met verse tuinkruiden

Ingrediënten:
bot, groentebouillon, hacheevlees, lamsschouder, lavas, paprikapoeder, peper, peterselie, prei, savooiekool, uien, vastkokende aardappelen, verse tijm, witte kool, wortels, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijke stoof met worst

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, kippenbouillon, knoflook, langkorrelige rijst, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Kruidige gumbo met vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, drumsticks, gerookte doorregen bacon, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, laurier, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, tijm, ui, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Stoofpot van rode bonen met kip & chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, chorizo, kippendijen, knoflook, komijn, laurierblaadjes, paprikapoeder, peper, peterselie, gerookt paprikapoeder, plantaardige olie, rode bonen, rode paprika, rode wijn, tijm, tomato frito, ui, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Bloemkool in kruidenkost

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, fleur de sel, gedroogde tijm, gerookt paprikapoeder, graanmosterd, groentebouillon, kervel, peper, sambal oelek, sesamzaad, spaanse pimentsaus, sriracha, tahin, volle yoghurt en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Amerikaanse kalkoenterrine

Ingrediënten:
gerookt spek, kalkoenborst, kalkoenlever, knoflook, marjolein, melk, oud brood, paprikapoeder, peper, peterselie, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Cajun-alligator met zoete aardappel & salsa

Ingrediënten:
alligatorstaart, cayennepeper, ciderazijn, extra vierge olijfolie, groene tomaat, grove mosterd, kipfilet, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat, varkenslende, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / wild / gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Franse slakken in marinade

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, franse slakken uit blik, knoflook, olie, paprikapoeder, peterselie, rozemarijn, tijm, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gemarineerde lever - carajacas

Ingrediënten:
knoflook, komijn, olijfolie, oregano, runderlever, scherp paprikapoeder, tijm, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wijnazijn en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Bloemkool met romescosaus van de barbecue

Ingrediënten:
bloemkool, chilivlokken, gedroogde tijm, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, amandel, grof zeezout, knoflook, korianderzaad, olijfolie, bladpeterselie, rode paprika, rodewijnazijn, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Hachee van wild varken

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode wijn, tijm, ui, wildbouillon, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Kippenpastei

Ingrediënten:
citroensap, ei, ham, kippenlevers, knoflook, ontbijtspek, paprikapoeder, peper, peterselie, port, spek, tijm, uien, varkensspiering en zout

Soort:
vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Patlican dolma - Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tofoegoulash

Ingrediënten:
aardappelen, tomaat, groentebouillon, karwij, olie, paprikapoeder, peper, peterselie, sjalotjes, tijm, tofu, tomatenpuree, uien, wortelen, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Wildgehakt

Ingrediënten:
brood, cognac, ei, mager hertenvlees, mager reevlees, marjolein, melk, paprikapoeder, peper, peterselie, piment, salie, spek, tijm, ui, varkenslever en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gebraden zwijnsvlees "Beskiden"

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen uit blik, chilipoeder, citroen, gemberpoeder, kardemom, kruiden-slasaus, marjolein, mayonaise, paprikapoeder, peterselie, piment, rode wijn, room, selderijzout, spek, tijm, ui en zwijnenbout

Keuken:
Pools
Soort:
wild
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Ossenstaart met rioja en chorizo - rabo de toro con rioja

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappels, gerookte-paprikapoeder, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, peterselie, pruimtomaten, rode chilipeper, suiker, tijm, ui, zeezout, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Baskische kip

Ingrediënten:
cayennepeper, champignon, kip, knoflook, majoraan, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Haal meer recepten op...