691 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigroene kruidenknoflookkorianderkruidenmelkolieolijfoliepepersjalotsuikertijmtomaattuinkruidenuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Auberginesalademet munt

Ingrediënten:
ansjovispasta, aubergine, basilicum, lente-uitjes, munt, olijfolie, oregano, peper, bladpeterselie, tomaat, wittewijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Mosselen met zeewier en verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bessenwier, dragon, dulse, mosselen, munt, nori, peterselie, rijstazijn, rode tosaka, shiraita-kombu, suiker, wakame, xanthaangom, zeekraal en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Pasta met nieuwe aardappels, sperziebonen en pesto

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, citroenschil, extra vergine olijfolie, groene bonen, groene olijven, harde geitenkaas, knoflook, munt, nieuwe aardappel, orecchiette, parmezaanse kaas, penne, peterselie, pijnboompitten, sperziebonen, trofie, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Bijgerecht uit The naked chef:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode-wijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

In de pan gebakken tongscharfilets met salsa verder

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, augurk, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, citroen, dijon-mosterd, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, munt, nieuwe aardappelen, paarse broccoli, rode-wijnazijn, tongfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla met gemengde kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, honing, mesclun, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Garganelli met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
asperge, basilicum, boter, doperwten, droge witte wijn, garganelli, lente ui, munt, parmezaanse kaas, peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Tournedos met polenta en groene saus

Ingrediënten:
basilicum, boter, dijonmosterd, droge sherry, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, madeira, mignonnette peper, munt, parmezaanse kaas, peper, peterselie, polentameel, runderbouillon, tournedos, wijnazijn, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

River Cottage zomerse groentetuinsoep

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, boter, citroenmelisse, courgette, erwtenscheuten, erwtjes, groentebouillon, koolzaadolie, lente-ui, little gem, munt, olijfolie, peterselie, sla, snijbiet, tuinbonen, venkelgroen, venkelknol, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatensaus met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, marjolein, munt, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rozemarijn, salie, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel geglaceerde wortel

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, kervel, munt, olijfolie, peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Salade van nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
basilicum, diepvriesdoperwtjes, jonge krieltjes, knoflook, kwartelei, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, witte wijnazijn, zout, zuring en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Franse dressing

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroenmelisse, middelscherpe mosterd, munt, peper, peterselie, suiker, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Haal meer recepten op...