97 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbladpeterseliebloembotercitroencitroensapeigemberkaneelknoflookkomkommerkorianderkruidenmuntolijfoliespecerijentomaatuivetwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Gravad lax met mosterd-dille

Ingrediënten:
brood, citroen, dijonmosterd, gehakt, grof zeezout, honing, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peperkorrels, sinaasappel, toast, venkelzaad, verse dille, verse peterselie, wodka en zalmfilet

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gepocheerde zalm met risonisalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, doperwten, kristalsuiker, laurier, laurierblad, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, risoni, spinazie, suiker, witte peperkorrels, zalm, zalmfilet, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gravad lax

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, kervel, peper, peterselie, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Blozende tomaten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, dille, knoflook, olijfolie, oregano, suiker, tomaten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Zoetzure knolselderij en koolraap

Ingrediënten:
appelazijn, citroen, dijonmosterd, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde bosbessen, gedroogde morellen, kappertjes, knoflook, knolselderij, koolraap, olijfolie, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mosselen in witte wijn

Ingrediënten:
champignons uit blik, citroensap, citroenschil, dille, mosselen uit blik, peterselie, selderiezout, suiker, tomaten, ui, witte peper en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse gepocheerde zoetzure prei

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, jonge prei, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
azijn, bernagie, bieslook, dille, dragon, eidooier, kervel, olie, peper, peterselie, pimpernel, suiker, yoghurt, zout, zure room en zuring

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kip met gekaramelliseerde ui & kardemomrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, dille, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendijen, koriander, kruidnagel, olijfolie, peterselie, suiker, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentevulling

Ingrediënten:
dille, gele ui, gemalen koriander, gladde peterselie, hete paprikapoeder, kaneel, munt, olijfolie, pijnappelpitten, rijst, runderbouillon, suiker, tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groentevulling
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Linzen met gegrilde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bruine basterdsuiker, cherrytomaatjes, crème fraîche, dille, donkere linzen, koriander, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, tijm, witte ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Decoratieve rijstberg

Ingrediënten:
banaan, citroensap, dille, komkommer, mosterd, peterselie, rijst, room, sinaasappel, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Vis in tomatensaus op z'n Grieks

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, groene chilipeper, kaneel, kleine visjes, knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, visfilet, vismoten, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Artisjokken met citroen

Ingrediënten:
artisjok, citroen, dille, doperwten, dragon, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...