561 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeiknoflookkruidenoliepaprikaparmezaanse kaaspepertijmtomaattuinkruidenuiwaterwortelzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Auberginesalademet munt

Ingrediënten:
ansjovispasta, aubergine, basilicum, lente-uitjes, munt, olijfolie, oregano, peper, bladpeterselie, tomaat, wittewijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Salmoriglio

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, munt, oregano en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht / lichte maaltijd uit Bonen!:

Salade van gierst & zwarte bonen

Ingrediënten:
ajvar mild, citroen, extra vergine olijfolie, gedroogde tomaat, gierst, munt, oregano, peper, peterselie, rode peper, zout en zwarte bonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus met honingkip aan spiesen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, granaatappelpitjes, griekse yoghurt, honing, hummus, kipfilet, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder en sinaasappelsap

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gegratineerde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, droog broodkruim, knoflook, munt, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en pomodoritomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Goudbrasem met een kruidenpakketje

Ingrediënten:
bieslook, bosui, citroen, gerookt zeezout, goudbrasem, munt, olie, oregano, peper, peterselie, rozemarijn, veldkers, venkelzaad en zevenblad

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatensaus met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, marjolein, munt, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rozemarijn, salie, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Fattoush - Broodsalade uit Libanon

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad, libanees platbrood, minikomkommer, munt, oregano, bladpeterselie, rode wijnazijn, romeinse sla en tomaat

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Butternut pompoen met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, flespompoen, dragon, groentebouillon, kervel, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Stuck-pot-rijst met citroen en kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, dragon, kruimige aardappel, marjolein, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse stijl orzosalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, feta, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, orzo, peterselie, ricotta, tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tomaten gevuld met kruiden

Ingrediënten:
kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, panko, peterselie, tomaat, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomaten-paprika groente met halloumi

Ingrediënten:
aceto balsamico, gedroogde oregano, gemengde kerstomaten, halloumi, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, za'atar, zout en zwarte olijven

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomaten-paprika groente met feta

Ingrediënten:
aceto balsamico, feta, gedroogde oregano, gemengde kerstomaten, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, za'atar, zout en zwarte olijven

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Kisir, bulgursalade uit Turkije

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, knoflook, munt, olijfolie, oregano, bladpeterselie, trostomaten, turkse pittige paprikapuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan / rijst, granen en peulvruchten
Haal meer recepten op...