87 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebroodjecitroencitroensapeigroenteknoflookkorianderkruidenolijfoliepeperrode paprikarode uispecerijensuikeruivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde komkommers

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, citroensap, droge witte wijn, ham, komkommer, paddestoelen, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een koude tomaten-noedelsalade

Ingrediënten:
boter, brood, cashewnoten, doperwten, dressing, boter, grapefruitsap, groenten, komkommer, kiemgroente, knoflook, komkommer, koriander, munt, noedels, olijfolie, oranje paprika, peterselie, pijnboompitten, tomaatjes, tomaten, water en zout

Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De zomerkeuken:

Klassieke gazpacho

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, witbroodkruim, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Griekse Salade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, cherrytomaatjes, ciabatta, dragon, feta, komkommer, koriander, olijfolie, rode paprika, rode ui, stokbrood en zwarte olijven

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Smørrebrød

Ingrediënten:
augurk, boter, bruin brood, citroen, danablu, deense viskuit, dille, ei, eierdooier, garnalen, gerookte zalm, kappertjes, komkommer, margarine, ontbijtspek, peper, peterselie, radijs, roggebrood, slabladen, tomaat, tonijn in blik, ui, visfilet, vleeswaren, witbrood, zilveruitjes, zout en zoute haring

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, brood, citroensap, kerstomaat, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, quinoa, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegan / couscous/bulgur/quinoa / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gazpacho met knoflooklangoustines

Ingrediënten:
boerenbrood, cognac, gedroogde chilipeper, groene paprika, knoflook, komkommer, langoustine, olijfolie extra vergine, pruimtomaat, rode paprika, sherry-azijn, sjalot, tomaat, verse bieslook, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Fattouche

Ingrediënten:
flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Broodsalade met groene linzen

Ingrediënten:
dukkah, sesamzaad, granaatappelsiroop, groene linzen, ijsbergsla, kerstomaat, komkommer, landbrood, lente-uitjes, olijfolie, pitabroodjes, verse bladpeterselie, verse munt, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Koude komkommersoep met garnaaltjes

Ingrediënten:
basilicum, blanke amandelen, garnaaltjes, gehakt, ui, komkommer, olijfolie extra vierge, oranje paprika, bladpeterselie, sneetjes witbrood, knoflook, tabasco, tomaat en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Portugese gazpacho

Ingrediënten:
brood, gedroogde oregano, peterselie, groene paprika, knoflook, komkommer, laurierblaadjes, olijfolie, port, tomaat, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn en bleekselderij

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bladpeterselie, croutons, extra vierge-olijfolie, knoflook, komkommer, rode paprika, rode ui, suiker, tomaten, witbrood, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Fattoush

Ingrediënten:
basilicum, peterselie, courgette, extra vergine olijfolie, gehakt, citroen, komkommer, milde olijfolie, munt, oud brood, pitabroodje, platbrood, rode paprika, rode ui, sumak en tomaten

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Grove gazpacho

Ingrediënten:
broodkruim, groene paprika, knoflook, komkommer, tomaat, ui, verse peterselie, witte-wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtballetjes - falafel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroensap, ei, gemalen geelwortel, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwten, knoflook, komkommer, natriumbicarbonaat, pitabrood, plantaardige olie, sla, tahini, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbrood, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
peulvruchten / veganistisch / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Italiaanse broodsalade - panzanella

Ingrediënten:
ciabatta, kappertjes, knoflook, komkommer, olijfolie, rode ui, trostomaat, verse basilicum, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Kookboek Salade: Fattoush

Ingrediënten:
bosuitjes, citroen, knoflook, komijnzaad, komkommer, minikomkommers, munt, olijfolie extra vierge, oregano, platbroden, bladpeterselie, rodewijnazijn, romeinse sla, vruchtensap, sumak en tomaten

Haal meer recepten op...